Regionen vil øge dagkirurgi<br>…

Regionen vil øge dagkirurgi

12. januar 2015 - kl. 9:05 - af

Sygehus_600x250Region Nordjyllands udvalg for Sundhed og sammenhæng skal på sit kommende møde den 14. januar bl.a. tage stilling til planer for sygehuse og speciallægepraksis. Det sker på baggrund af en afrapportering fra 4 temagrupper.

I Regionens målsætning for patienter hedder det, at patienter, der er henvist til udredning, skal udredes hurtigt, og der skal være sammenhæng i forløbet mellem almen praksis, speciallægepraksis og sygehuse. En afgørende forudsætning herfor er, at der er klarhed omkring målgrupper i sekundærsektoren, samt at sekundærsektoren løbende sørger for at understøtte diagnostikken i særlig almen praksis.

Den primære sundhedssektor er den del af sundhedsvæsenet, der har den primære kontakt til borgeren, mens den sekundære sundhedssektor dækker den del af sundhedsvæsenet, som kan videreføre behandling fra primærsektoren.

Der lægges op til forskellige konkrete anbefalinger såsom understøttelse af almen praksis med henblik på at mindske antallet af henvisninger, ligesom der ønskes en effektiv udnyttelse af speciallægepraksis og diagnostiske centre på sygehusene samt fælles visitation inden for visse områder og funktioner.

Der peges desuden på, at patienterne skal opleve velkoordinerede patientforløb af høj kvalitet og med mindst mulig ventetid. Behandlingen skal så vidt muligt være ambulant, og der skal ikke være mere behandling end nødvendigt. Uanset, hvor i regionen borgerne modtager behandling, skal de tilbydes samme typer af patientforløb og samme høje faglige kvalitet.

I uddrag af konkrete anbefalinger er nævnt:
– fortsat fokus på højt kapacitetsudnyttelse
– der bør arbejdes målrettet med at sikre de rette, samme og klare rammer for visitation og henvisning.
– omlægning af opfølgningsforløb
– fokus på at sikre de rette driftsrammer for afvikling af den planlagte aktivitet – blandt andet med henblik på at hæve andelen af dagkirurgi.
Det indstilles, at Udvalg for Sundhed og sammenhæng tager orienteringen til efterretning.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Regionen vil øge dagkirurgi
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER