Vær god mod din hud – også om vinteren

Vær god mod din hud – også om vinteren

11. januar 2015 - kl. 0:03 - af

apo1 600x250Hvem går lige og tænker på, at huden faktisk er kroppens største organ? Vi er ikke i tvivl om at lever, nyrer, hjerte og hjerne er vigtige organer for at vi kan eksistere, men huden får ofte lov at klare sig selv.

Der er imidlertid god grund til at pleje huden, ikke mindst i vintermånederne, hvor luftens fugtighed er meget lav, som følge af lave temperaturer og blæst.

Huden producerer normalt hudfedt, som beskytter hudens celler, og lige som binder dem sammen, men er udtørringen for stor, kan hudens naturlige forsvar ikke følge med. Derfor bør man bruge fugtighedscremer med højt fedtindhold, for at supplere hudens eget fedt. Fedt barrieren er med til at holde på fugten, og smidiggør huden. Lider man af eksem og andre hudsygdomme er hudplejen ekstra vigtig, fordi sygdommen ofte forhindrer hudens egen fedtproduktion i at fungere. Man kan bruge cremer med fedtstoffer, som ligner hudens egne fedtstoffer, eller man kan anvende glycerin, som hjælper med til at bevare fugten.

Apoteket forhandler en række produkter til hudpleje. Til den sarte hud findes f.eks. sæbefrie sæber, til brug f.eks. under bruseren. Disse produkter udmærker sig bl.a. ved ikke at affedte huden unødigt. Når man har været i bad er det vigtigt at give huden en bodylotion. Er tiden knap, kan man nu få en bodylotion, som man tager på, medens man er under bruseren, skyller det af og man har gjort sin hud en god tjeneste.

Tænk også på børnenes kinder når vejret bliver koldt og måske blæsende. En fed creme, som giver beskyttelse kan sikre mod alt for røde kinder. Husk også læberne, som er meget udsatte. Hovedbunden er jo også en del af huden, og den kan også blive tør. En shampoo med fugtbevarende ingredienser kan anvendes, men fortsætter problemerne bør man kontakte sit apotek eller læge for at få råd.

Nogle råd, som hjælper på den tørre vinterhud er:

Smør din hud med creme 1-2 gange daglig Brug kun milde og fugtighedsbevarende sæber Tag korte bade og brug ikke for varmt vand Skyl sæben omhyggeligt af huden Smør dig i creme lige efter bad Brug tøj af bomuld, undgå syntetiske stoffer Luft ud regelmæssigt og dæmp varmen i boligen.

God week-end Sæby Apotek

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vær god mod din hud – også om vinteren' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER