Kommunal politik for frivilligt socialt arbejde

Kommunal politik for frivilligt socialt arbejde

6. januar 2015 - kl. 10:10 - af

FHK_Logo_cmykSundhedsudvalget besluttede i december måned, at Frederikshavn Kommune skal have en politik for frivilligt socialt arbejde. Forslaget er nu også sat på dagsordenen for det kommende møde i Socialudvalget den 7. januar.

Der lægges op til en højere aktivering af borgernes deltagelse og deres ressourcer i forhold til at bidrage til fremtidens velfærdssamfund i samarbejde med kommunen og dens ansatte.

Politikken har været i høring i alle råd, fagudvalg, MED-udvalg, Sundhedspanelet og i offentlig høring i de frivillige organisationer. På baggrund af de indkomne høringssvar er politikken revideret og sendt til endelig godkendelse i Sundhedsudvalget, Socialudvalget og Byrådet med henblik på at træde i kraft primo 2015.

For at gøre politikken mere handlingsorienteret har området for Sundhed og Pleje tilføjet et afsnit ”Fra politik til praksis”. Afsnittet er bl.a. et oplæg til, at frivillige, kommune og politikere i samarbejde udvikler de konkrete rammer for fremtidens frivillige sociale arbejde på statusmøder i 2015.

HovedMED udtrykte i sit høringssvar i starten af oktober 2014 ønske om, at alle centre, hvor samarbejde med de frivillige er en mulighed, udarbejder retningslinjer for samarbejdet. Dette er skrevet ind i politikken.

Det forventes, at Socialudvalget vil anbefale Byrådet at godkende ’Politik for frivilligt socialt arbejde’.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunal politik for frivilligt socialt arbejde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER