En verdensnyhed og en kunstnerisk milepæl

En verdensnyhed og en kunstnerisk milepæl

5. januar 2015 - kl. 0:02 - af

Oestervraa baptistkirke_600x250PixlArt inviterede alle interesserede indenfor til en uforpligtende præsentation af ikke mindre end en verdensnyhed i Østervrå.

Når man flytter ind i et nyt nabolag, er det klogt at få et godt forhold til naboerne. Det har foreningen PixlArt taget helt bogstaveligt, og inviterede i søndags til informationsmøde for at præsentere de planer og aktiviteter, der lægges op til i en af byens kirker.

PixlArt hedder den nystiftede forening, der for få måneder siden købte den tidligere Baptistkirke i Østervrå. PixlArt er en nonprofit forening, der for alvor vil sætte fokus på fotokunst, bl.a. ved at præsentere både danske og internationalt kendte fotografers billeder via storskærme. Det er imidlertid kun én del af det nytænkende og progressive projekt, som bestyrelsen med fotograf Tao Lytzen i formandsstolen, har planer om.

– Vi håber at kunne gøre verdens første digitale fotogalleri landskendt – også udover Danmarks grænser, lød det bl.a. i Tao Lytzens præsentation af galleriet, der arbejder med en udstillingsplatform, som udelukkende skal bestå af digitale skærme – samtidig med, at det er et hus, som gerne må blive brugt rigtig meget.

Folkene bag PixlArt nærmest bobler af gode ideer til, hvordan man kan udbrede kendskab til og viden om fotografiet, og det at fotografere. Det kan være forskellige læringsrum, der kan benyttes af ex. fotoklubber og skoleelever, men også journalistelever eller daghøjskoleelever. Kort sagt, det er vist kun fantasien, der sætter grænserne, hvis man skal tro de engagerede folk bag, og ikke mindst formanden, der i sin præsentation klart gav udtryk for, at initiativtagerne – de tror 100 % på ideen.

– Det er klart vi er realistiske, for ting tager tid, erkender Tao Lytzen, og her er det ikke nogen hemmelighed, at foreningen søger økonomiske midler til at føre deres ideer ud i livet. Optimismen er dog i god behold! – Vi har allerede fået tilsagn og opbakning fra en del af erhvervslivet, og vi arbejder hårdt på andre muligheder, lyder det fra bestyrelsen.

Foreningen består som nævnt af en bestyrelse, men også et kunstnerisk udvalg, der omfatter store respekterede kompetencer på området, der kan skabe kontakter. Bl.a. er der allerede truffet aftale med den internationalt anerkendte fotograf Jan Grarup, der udover at stille sine billeder til rådighed også vil holde foredrag.

30-40 lokale borgere og interesserede havde fundet vej til Liljevej 2 for at høre om den nye spændende nabo, og der blev spurgt interesseret ind til projektet.

Se også www.pixlart.dk el. skriv med Tao Lytzen på Facebook!

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En verdensnyhed og en kunstnerisk milepæl' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER