Sæby Apotek informerer Medicintilskud

Sæby Apotek informerer Medicintilskud

4. januar 2015 - kl. 0:06 - af

apo1 600x250I efterhånden en meget lang årrække har vi i Danmark haft et medicintilskud, hvor tilskuddet til lægemidler er afhængig af hvor stort behov man har.

I systemet er indlagt nogle beløbsgrænser for hvor meget tilskud man får, og disse grænser reguleres hvert år.

 

Pr. 1. januar 2015 gælder følgende grænser Årlig udgift pr. person i tilskudspriser Tilskud til personer over 18 år Tilskud til personer under 18 år
0-925 kr. 0 % 60 %
925 – 1.515 kr. 50 % 60 %
1.515 – 3.280 kr. 75 % 75 %
Over 3.280kr. 85 % 85 %


Om et lægemiddel har tilskud eller ej afgøres af Sundhedsstyrelsen, som ud fra en række kriterier tildeler eller fratager lægemidler tilskud. Et lægemiddel kan have generelt tilskud, Det betyder, at en ordination og køb af pågældende lægemiddel altid vil indgå i beregningen af tilskud. Andre lægemidler har tilskud i forbindelse med bestemte sygdomme, men ikke til andre sygdomme. Her skal lægen anføre på recepten, om der skal beregnes tilskud. Til lægemidler, som ikke er tilskudsberettigede, kan der i særlige tilfælde søges en bevilling ved Sundhedsstyrelsen. Denne ansøgning skal foretages af den ordinerende læge, som også skal dokumentere det særlige behov.

Når der beregnes tilskud, går man ud fra prisen på det billigste af i øvrigt ens præparater, og da der under tiden kan være meget store prisforskelle mellem det billigste og det dyreste præparat i en substitutions (erstatnings) gruppe, kan egenbetalingen blive meget stor, hvis man ønsker at købe det dyreste præparat.

Den enkelte borgers regnskab med medicintilskud løber i 365 dage, hvorefter kontoen nulstilles, og man begynder forfra.

For at begrænse borgernes nødvendige udgifter til tilskudsberettiget medicin, har man indført en maksimal egenbetaling på 3.830 kr. pr. år, under forudsætning af at man altid køber den billigste mulighed. Det svarer til et årligt medicinkøb af tilskudsberettiget medicin på 17.738 kr. for voksne og 21.831 kr. for børn og unge op til 18 år. Har man behov for medicin for mere end disse beløb, kan egen læge søge et kronikertilskud ved Sundhedsstyrelsen, således man kan få gratis tilskudsberettiget medicin når man har passeret beløbsgrænsen.

På apoteket kan man få udleveret en oversigt over de gældende grænser for medicintilskud.

God week-end
Sæby Apotek

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer Medicintilskud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger