Fik du en drone i Julegave så er reglerne her ganske kort…

Fik du en drone i Julegave så er reglerne her ganske kort…

4. januar 2015 - kl. 10:53 - af

Gopro-DroneDronerne – førerløse fly og helikoptere – er kommet til Danmark. Også i håndkøb, hvor disse små selvflyvende maskiner nu kan købes i detailhandlen og på nettet. Det er fuldt ud forståeligt, at der er mange, der finder disse interessante. Men som myndighed ser Trafikstyrelsen sig nødsaget til at indskærpe, at der er en meget klar lovgivning på området, som skal overholdes.

Reglerne, ganske kort
Man deler dronerne op i to grupper – dem under 7 kg og dem over. De 7 kg er totalvægten, dvs. selve dronen inkl. batterier, kamera, optik osv. En totalvægt på under 7 kg må du stort set flyve med, hvor der er god plads til det (jvf. de begrænsninger du kan se i infografikken), mens de droner, helikoptere eller modelflyvere, der vejer over 7 kg kun må flyves med på en godkendt modelflyveplads. Her kan du se de specifikke regler for begge grupper:

Droner under 7 kg
Andres liv og ejendom må ikke udsættes for fare
Omgivelserne skal påføres så lidt ulempe som muligt
Områder med mange mennesker må ikke overflyves
Dronen må højst flyve op i 100 meters højde
Der skal være minimum 150 meter til nærmeste bymæssige bebyggelse
Der skal være minimum 150 meter til større offentlig vej
Der skal være minimum 5 km til offentlig flyveplads
Der skal være minimum 8 km til militær flyveplads

Droner over 7 kg
Må kun flyve på godkendt modelflyveplads
Ansvarsforsikring er påkrævet
Man skal være godkendt af Trafikstyrelsen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fik du en drone i Julegave så er reglerne her ganske kort…' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER