Hver 10. hus mister postkassen til nytårshærværk

Hver 10. hus mister postkassen til nytårshærværk

1. januar 2015 - kl. 0:22 - af

postkasse-forsideNæsten hver tiende husejer har inden for de seneste tre år oplevet, at deres postkasse er blevet ødelagt som følge af nytårsløjer.

Alligevel er det færre end hver anden, der gør noget for at undgå det. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

For de fleste er nytårsaften en anledning til fejring. Men næsten hver tiende dansker, der bor i hus, må gå ind i det nye år med en postkasse, der ikke fungerer.

For en ny analyse, der er lavet blandt 1044 personer af TNS Gallup for Gjensidige Forsikring, viser nemlig, at ligeså mange som sidste år, får deres postkasse ødelagt.

– Vi ved, at der med nytåret kommer forhøjet risiko for skader. Men det er meningsløst og uacceptabelt, at nogle mennesker helt overlagt vælger at ødelægge andres ejendom med fyrværkeri og hærværk. Desværre er det blot hver anden, der gør noget særligt for at undgå, at deres postkasser bliver ødelagt henover nytåret, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Hver anden sikrer postkassen
Men selvom hver tiende oplever, at postkassen bliver ødelagt, er det desværre kun hver anden, der gør noget særligt for at undgå det. Hver fjerde afmonterer sin postkasse, 14 procent fylder vand i bunden, og 12 procent gør noget andet for at undgå hærværk.

– Der skal ikke meget til, hvis man vil undgå at ens postkasse bliver splittet ad af fyrværkeri. Derfor undrer det mig faktisk, at så mange undlader at gøre noget, siger Kim Rud-Petersen.

Erfaringerne viser desværre, at det ikke kun er i forbindelse med nytår, at postkasser bliver ødelagt. Og det skaber endnu et problem, da man eksempelvis ikke kan afmontere sin postkasse i længere tid, hvis man stadig vil have sin post.

Sådan sikrer du din postkasse
• Afmontér postkassen hvis det er muligt

• Luk brevindkastet til med et bræt, tape eller lignende

• Fyld vand i bunden af postkassen, så fyrværkeriets lunte stopper med at brænde. Vær dog opmærksom på, at nogle kanonslag ikke stoppes af vand

• Åben postkassen helt op, så man ikke kan smide fyrværkeri

kilde: TV2-Fyn

En kommentar til “Hver 10. hus mister postkassen til nytårshærværk” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Hver 10. hus mister postkassen til nytårshærværk”

  • Min postkasse blev sprunget i luften til nytår. Til trods for jeg havde åbnet lågen. Kanonslaget var tillige så kraftig den ødelagde det hegn som postkassen var skruet fast på. Sådan et brag kunne nemt have fjernet en hånd på vedkommende. Generelt har der ikke været en masse hærværk hvor jeg bor. Kan sagtens acceptere lidt løjer: toiletpapir mm. Men at ødelægge folks ejendom af, går over min forstand.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hver 10. hus mister postkassen til nytårshærværk ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger