Nordjyderne vil have julehilsner med posten

Nordjyderne vil have julehilsner med posten

14. december 2014 - kl. 11:29 - af

Postbud_600x250Nordjyderne holder fast i julekorttraditionen, og stadig flere foretrækker en julehilsen i brevkassen frem for på mail i indbakken eller som en sms på mobilen. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Post Danmark.

– Selvom den digitale kommunikation fylder mere og mere i vores hverdag, så er sms, e-mail og Facebook aldrig blevet budt inden for, når det kommer til at sende julehilsner. Nordjyderne mener ganske enkelt, at det fysiske julekort kan noget, som de digitale medier ikke kan, når det handler om at sprede julestemning og juleglæde. Og det bliver de kun mere og mere overbevist om, for stadig flere nordjyder vil have julehilsner i brevkassen, siger Morten O. Nielsen, kommunikationschef i Post Danmark.

I undersøgelsen svarer 74 pct. af nordjyderne, at julehilsner sendt med posten skaber mest glæde – en stigning i forhold til de seneste to år, hvor 72 pct. mente det samme. Kun ganske få, hhv. 5, 5 og 1 pct., foretrækker julehilsnen på e-mail, sms eller Facebook.

De unge og de ældre nordjyder er med længder dem, der bliver mest glade, hvis ønsket om en glædelig jul og et godt nytår kommer med posten. Hele 75 pct. af de 18-34 årige og 81 pct. af nordjyderne på 65+ år vil helst modtage det traditionelle julekort.

– Vi kan se, at de unge, som er vokset op med de digitale medier, sætter stor pris på den særlige og personlige julehilsen, som postbuddet kommer med. Den fysiske julehilsen er den ægte vare, som viser, at afsender har gjort sig umage og har tænkt på os midt i den travle juletid, siger Morten O. Nielsen.

Noget tyder rent faktisk på, at en større del af årets julehilsner vil lande i brevkassen. 2 ud af 3 nordjyder svarer nemlig, at de vil sende julehilsner med posten mod 59 pct. sidste år.

Post Danmarks sidste omdeling af breve og pakker inden jul er tirsdag den 23. december. Det betyder, at årets julekort senest skal i en postkasse 22. december inden tømning for at nå frem til juleaften.

Øvrige tal fra undersøgelsen blandt nordjyderne:

  • 74 pct. forventer at få julekort med posten
  • 74 pct. mener, at det hører julen til at få julekort med posten.
  • 81 pct. kommer i julestemning, når de får julekort med posten.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyderne vil have julehilsner med posten' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER