Sundhedshus Sæby – et bæredygtigt byggeri

Sundhedshus Sæby – et bæredygtigt byggeri

24. november 2014 - kl. 15:42 - af

Birgit Hansen SundhedshusBestyrelsen for Sundhedshus Sæby I/S med formand og regionsrådsmedlem Jørgen Rørbæk Henriksen i spidsen var i dag vært for den officielle indvielse af Sundhedshus Sæby.

Sundhedshuset er et fælles projekt mellem regionen og Frederikshavn Kommune, som har blandt andet har til formål at sikre, at det bliver mere attraktivt for læger at slå sig ned i Frederikshavn Kommune. Der er et behov for at tiltrække etablerede eller nyuddannede læger til området for derigennem at sikre den fremtidige lægedækning. På nuværende tidspunkt er den eneste praktiserede læge i huset Tage Thusgaard Kristiansen fra Sæby, men håbet er at der vil komme mange flere til snarest muligt.

Ved indvielsen talte blandt andre regionsrådsformand Ulla Astman og Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Hansen. Efterfølgende klippede de det røde bånd til henholdsvis regionens del af huset og den kommunale del af huset. Derudover blev også det store kunstværk af Niels Sloth afsløret. Resten af mandagen vil det være muligt at møde lejerne i huset, herunder medarbejdere fra Frederikshavn Kommunes træningsafdeling, som står for genoptræning og vedligeholdelsestræning.

”Sæby Sundhedshus er hele byens sundhedshus. Grunden indbyder til at den kan bruges af byens borgere, selv når sundhedshuset er lukket. Der er træningsmaskiner og spændende stier samt basketkurv og boldspil på parkeringsarealet. Det perfekte sted at holde pitstop på løberuten,” siger Jacob Børrensen – Arkitekt og projektleder Ejendomscenteret, Frederikshavn Kommune

Bæredygtigt byggeri
Sæby Sundhedshus er bygget som et bæredygtigt byggeri, der opfylder bygningsreglementets krav for 2020, og det knap 2.800 m2 store sundhedshus er det første certificerede bæredygtige byggeri i kommunen. Byggeriet certificeres efter den tyske certificeringsordning DGNB. En ordning som vurderer bygningen på 50 kriterier, og hvor man i øjeblikket er ved at kontrollere det indsendte materiale for at kunne tildele bygningen en flot sølv-medalje.

”Sæby har på mange måder været et spændende byggeri. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med både Region Nordjylland og Frederikshavn kommune om et anderledes byggeri. Et byggeri som har udfordret formen på bygningen med skæve vinkler, brugen af gamle og nye materialer og et anderledes udtryk med den markante faste solafskærmning. Det er dog lykkes at få gamle mursten, selvrensende facadeplader og ædeltræ til at passe flot sammen. Udtaler Søren Visby Gravesen – Projektleder ved HP Byg.

Det er dog ikke kun på det ydre at man oplever et lidt anderledes byggeri. Inde er der tænkt kunst og udsmykning ind, så man bliver modtaget af en levende bygning. Det bliver derved ikke en kold og steril modtagelse man får, når man enten skal til lægen eller benytte sig af en af de mange sundhedstilbud. Og sidst men ikke mindst er det et byggeri, hvor de tekniske installationers samspil, sikrer et byggeri med et rigtig godt indeklima blandt andet med naturlig ventilation.

”Ved HP Byg er vi stolte over at have været en del af dette projekt og håber at mange vil få glæde af den” – siger Søren Visby Gravesen, Projektleder ved HP Byg.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sundhedshus Sæby – et bæredygtigt byggeri' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger