Basket: Sejr til Sæbys divisions damer

Basket: Sejr til Sæbys divisions damer

17. november 2014 - kl. 16:56 - af

Saeby Basket med mascot_600x250Det blev til en overraskende sejr til Sæbys 1. division damer i udekampen mod Åbyhøj fra Århus i turneringens femte runde. Det blev også første gang Sæbys damer har slået Åbyhøj på deres hjemmebane i de 10 år Sæby har spillet i 1. division.

Første periode: Sæbys Charlotte Simonsen indleder kampen med første scoring. Herefter følger flere Sæby spillere trop. Først i tredje minut får hjemmeholdet sat sin første scoring ind ved stillingen 2-8. Sæbys zone forsvar overrasker Åbyhøj, som får svært ved at komme tæt på kurven. I løbet af perioden henter Åbyhøj dog ind på Sæby, og med kun to minutter tilbage af perioden er stilling 14-10 til hjemmeholdet. I slutminutterne får Sæby et ”run” på 11-2, som gør, at Sæby kommer foran ved stillingen 16-21 ved periodens slutning.

Anden periode: Sæby starter perioden godt, og efter de første par minutter har Sæby bragt sig yderligere foran ved stillingen 21-31. Sæby får en del ”fast breaks” i denne periode, som specielt Sæbys Henriette Sørensen og Signe Brandt får udnyttet til frie scoringer. Samtidig får Christina Legaard masser af plads under Åbyhøjs kurv. Dette bliver udnyttet og omsat til en del scoringer. De to dommere har valgt at køre en hård line, så der bliver uddelt masser af personlige fejl på de to hold. Desværre bliver også Sæbys to profiler Henriette Sørensen og Signe Brandt ramt af hver 4 personlige fejl allerede inden anden halvleg. Sæby kan dog gå til halvlegspause med en føring på 30-43.

Tredje periode: Denne periode spiller holdene lige op mod hinanden, men her må Sæby holde et par af profilerne på bænken på grund af fejl. Resten af Sæbys spillere holder dog skansen på banen imens. Især Sæbys Nina Munck og Charlotte Simonsen holder scoringerne i gang, og ved periodens slutning fører Sæby stadig 49-62.

Fjerde periode: Hjemmeholdet skifter nu også til et zone- forsvar. Det giver nu Sæby problemer. Hjemmeholdet får ”spist” sig ind på gæsterne ved et ”run” på 11-2 til stillingen 58-64. Sæby får dog redet stormen af, og efter en ”time out” får holdet sat angrebet rigtigt op. Samtidig kommer der igen styr på forsvaret, men efter kun fire minutters spil må Sæbys Signe Brand udgå med sin femte personlige fejl. Resten af perioden har Sæbys spillers dog fuld kontrol på kampen, ikke mindst Sæbys Line Ypkendanz som får tilkæmpet sig næsten samtidige rebounds i forsvaret. Sæby hiver sikkert en velfortjent sejr hjem med resultatet 61-83.

Scoringer for Sæby; Signe Brandt 22 point, Charlotte Simonsen 15, Henriette Sørensen 13, Line Ypkendanz 11, Christina Legaard 9, Nina Munck 9, og Cathrine Frahm 4 point.

”Fantastisk med en sejr. Pigerne har virkelig arbejdet godt og hårdt denne sæson, så fortjent. Vi manglede ellers to af stamspillerne Louise Munck, som er på udlandsreje, samt Sæbys tyske spiller Marie Sørensen, der var skadet.
Alt det, vi har manglet i de første spillede kampe, var med i dette opgør. Flot forsvarsspil, bevægelse i angrebet og ikke mindst præcision i skuddene både fra distancen og tæt på kurven. Det er rigtig svært, at fremhæve specielle spillere på holdet. Alle ydede en super indsats”, udtaler træner Henrik Hansen glad efter kampen.

Holdet har nu pause indtil den 29. november, hvor Sæby hjemme tager imod Odense BK.

1. division damer                   Åbyhøj Århus – Sæby                  61-83

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Basket: Sejr til Sæbys divisions damer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER