P-analyse og P-politik<br>…

P-analyse og P-politik

9. november 2014 - kl. 0:18 - af

FHK_Logo_cmykTeknisk Udvalg skal på sit forestående møde den 10. november drøfte et punkt om parkeringsanalyse og parkeringspolitik i hele Frederikshavn Kommune.

Det slås overordnet fast, at gode parkeringsmuligheder i alle kommunens byer er et vigtigt grundlag for et attraktivt shoppingmiljø. Det er også væsentligt for byernes udvikling, og hvordan man sikre, at de er attraktive om 10-15 år.

Besøgendes muligheder for nemt og bekvemt at kunne parkere personbiler tæt ved butikkerne og livet i midtbyerne står overfor ønsker om rekreation og oplevelse samt ønskerne om trygt og sikkert, at kunne færdes til fods og på cykel.

Det har – overvejende i Frederikshavn – været uklart, om det er byens gæster eller ansatte i midtbyen, der

benytter P-anlæg i midtbyen. Det har derfor også været uklart, om P-kapaciteten i Frederikshavn er for lille, eller de kapacitetsproblemer, der omtales fra tid til anden, hænger sammen med, at P-pladserne benyttes af andre, end de er tiltænkt.

For at sikre et kvalificeret grundlag for en overordnet diskussion af parkeringsspørgsmålet har firmaet Grontmij i samarbejde med Center for Teknik & Miljø gennemført en analyse af parkeringssituationen i Sæby, Skagen og Frederikshavn. Analysen er delt i to dele:·På 3 ugedage, hvor P-behovet erfaringsmæssigt er størst, er der med 1 times interval talt parkerede biler på alle offentligt tilgængelige P-anlæg. Der er talt i tidsrummet kl. 7-19. Tællingerne er suppleret med spørgeskemaer, hvor parkeringsvanerne blandt ansatte i butikker og virksomheder i de tre byer er søgt afdækket.

Parkeringsanalysens konklusioner er for Frederikshavn, at der er ledig parkeringskapacitet i den talte periode. Der er et stort parkeringsbehov i det mest centrale dækningsområde. P-anlæg med beliggenhed ud til større veje har en høj belægning, hvilket tyder på, at der mangler henvisningsskilte til de øvrige anlæg. Der peges på, at der mangler ”en rød tråd” i restriktionerne på P-anlæg med restriktioner. Ansatte optager i alt ca. 175 P-båse. Det svarer til ca. 11 % af parkeringsudbuddet i Frederikshavn midtby. De ansatte parkerer i gennemsnit 7,8 time pr. dag.

I Skagen er der ledig parkeringskapacitet i den talte periode. Parkeringsanlæg uden betalingsparkering har den største belægning. Der mangler ”en rød tråd” i parkeringsrestriktionerne. Ansatte optager i alt ca. 7 % af parkeringsudbuddet i Skagen midtby. En stor andel af butikkerne har ikke svaret på dette spørgsmål, hvilket både betyder, at antallet kan være højere, og at det er usikkert, hvilke anlæg de ansatte benytter. Noget tyder dog på, at ansatte parkerer på de belastede P-anlæg og optager P-båse uden parkeringsafgift.De ansatte parkerer i gennemsnit 7,4 time pr. dag.

For Sæby gælder, at der er høj belægning på de centralt beliggende parkeringsanlæg. P-anlæg i de centrale dækningsområder er tæt på et uacceptabelt serviceniveau, dvs. med en belægningsprocent over 85. Der er en god ”rød tråd” i anlæg med restriktioner. De ansatte herfra optager i alt ca. 47 P-båse, svarende til ca. 8,5 % af P-udbuddet. En stor andel af butikker og virksomheder har ikke svaret på spørgsmålet om parkeringsvaner. Hvis butikker og virksomheder, der ikke har svaret på spørgsmålet, parkerer i midtbyen, optager ansatte ca. 20 % af P-udbuddet. De ansatte, som har besvaret spørgsmålet, parkerer på parkeringsanlæg, der har en belastningsgrad over 85 %. De ansatte parkerer i gennemsnit 7,6 time pr. dag.

På baggrund af dialog med handelsstandsforeningerne om parkeringsanalysen iværksætter Center for Teknik & Miljø udarbejdelse af forslag til P-politik. Politikken, der forventes færdig inden udgangen af 2014, vil indeholde strategi for, hvordan Frederikshavn Kommune bedst servicerer ”parkanterne” og imødekommer de kommende års parkeringsbehov. Parkeringsstrategien konkretiseres efterfølgende i Teknisk Udvalg.

Ønsker man nærmere at studere konditionerne i analysen og P-politikken, kan der læses meget mere her:

http://frederikshavn.dk/meetings/Teknisk%20Udvalg%20(%C3%85ben)/2014/10-11-2014/Dagsorden%20(%C3%85ben)/TU-10-11-2014%20-%2000%20Dagsorden%20med%20bilag.pdf

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'P-analyse og P-politik
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER