Spar Nord Sæby: Kør for 46 øre per kilometer

Spar Nord Sæby: Kør for 46 øre per kilometer

8. november 2014 - kl. 11:35 - af

SN_Carsten_AarupUdgifterne til benzin og diesel ligger på det laveste niveau i tre år, og samtidig kører vores biler stadig længere på literen. Det betyder tilsammen, at det i dag er rekordbilligt at transportere sig i egen bil, og ifølge Spar Nord Sæby er prisen nu nede på 46 øre per kilometer.

De seneste år er det blevet markant billigere for danskerne at transportere sig i egen bil. Kører du i en dieselbil, er udgiften til brændstof i dag nede på rekordlave 46 øre per kilometer, og det samme gælder for benzinbilister, der i dag betaler 57 øre per kilometer.

– Dermed er det i dag rekordbilligt at betale udgiften til benzin og diesel, når du sætter dig bag rattet i egen bil, siger privatkunderådgiver Carsten Aarup i Spar Nord Sæby på baggrund af en ny analyse, som Spar Nord har lavet i samarbejde med BilBasen.

Udviklingen skyldes først og fremmest, at danskerne i dag køber langt mere brændstoføkonomiske biler. Ifølge Danmarks Statistik kører en gennemsnitlig ny personbil i dag 21,9 kilometer på en liter brændstof. Det tal dækker over benzinbiler, der i gennemsnit kører 21,5 kilometer per liter brændstof, mens dieselbilerne er oppe på 24,9 kilometer.

Samtidig er prisen på brændstof faldet tilbage til det laveste niveau i cirka tre år. Ifølge brancheforeningen Energi- og olieforum har prisen på en liter blyfri 95 de seneste uger ligget lige over 12 kroner, men mange steder presser lokal konkurrence prisen endnu længere ned.

Minibilerne dominerer
De små personbiler udgør en stadig større del af den danske bilpark, og de seneste år har minibilerne stort set overtaget markedet for salg af nye personbiler i Danmark. I dag udgør minibilerne 85 procent af private danskeres køb af nye biler.

Udvalget af minibiler til under 100.000 kroner i udsalgspris er vokset i takt med efterspørgslen, og danskerne kan i dag vælge mellem hele 15 fabriksnye minibiler til priser fra under 100.000 kroner.

– Det er efterhånden ret tydeligt i gadebilledet, at vi i nogle år har haft stor appetit på de økonomiske minibiler, og det er selvfølgelig en stor del af forklaringen på, at prisen for transport i egen bil nu er helt i bund, uddyber Carsten Aarup.

Hos BilBasen henviser markedsanalytiker Jan Lang til, at udviklingen har betydet, at den nye, danske bilpark nu er blandt de mest brændstoføkonomiske i Europa.

– Mens en gennemsnitlig ny bil i Danmark kører næsten 22 kilometer per liter brændstof, hedder det tilsvarende tal for Tyskland, Sverige og Frankrig henholdsvis 19,6, 20,6 og 18,8 kilometer. Til gengæld er vores nye biler betydeligt mindre end dem i vores nabolande, forklarer Jan Lang.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Privatkunderågiver Carsten Aarup
Spar Nord Sæby
Telefon: 96 89 04 32
E-mail: caa@sparnord.dk

Om Spar Nord
Med flere end 360.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 71 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2013 et overskud før skat på 670 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby: Kør for 46 øre per kilometer ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER