Eleverne udfordrede lærerne<br>…

Eleverne udfordrede lærerne

8. november 2014 - kl. 11:16 - af

DSC_0254Når man går på efterskole, får man et anderledes forhold til sine lærere, end man normalt har i folkeskolen. Fordi man praktisk talt bor sammen og tilbringer meget tid sammen, lærer man hinanden at kende på en anden måde. Sådan er det i hvert fald på Hørby Efterskole. Her kommer lærere og elever tættere på hinanden, men der er jo alligevel forskel på at være lærer og elev. Det er lærerne, der er de voksne og som udstikker rammerne, både i og uden for undervisningen. Til den store “Lærer/elevudfordring” på skolen udlignes denne forskel og alle stilles lige, hvilket der kommer sjove oplevelser ud af.

Den uformelle stemning på Hørby Efterskole muliggør, at eleverne kan drille deres lærere og udfordre dem, som til Lærer/elevudfordringen, hvor det netop er, hvad eleverne gør; de udfordrer deres lærere i discipliner som floorball, bordtennis, badminton, “Planken”, i at spise oliven, straffesparksdyst, sprint og i brætspillene Ludo og Scrabble. Det er eleverne selv, der finder på, hvad de vil udfordre lærerne i.

– Lærer-elev forholdet er bare noget særligt på Hørby, fortæller Janni Jensen, der er lærer på Hørby Efterskole. – Vi kommer tæt på hinanden og kan drille hinanden, stemningen er mere uhøjtidelig. Jeg mener også, at det gør det lettere for eleverne at komme til os, hvis der er noget, de gerne vil tale om. Vi tager del i deres liv, kender deres problemer og engagerer os i, at de skal udvikle sig både personligt, fagligt og socialt. Og det er jeg overbevist om, at eleverne kan mærke, forklarer Janni.

Men uanset at tonen er mere fri, er der dog stadig en forskel. Lærerne skal jo kunne køre en undervisning og fastlægge rammerne. Deri ligger også en dannelsesopgave. Men netop derfor er lærer/elevudfordringen så sjov, mener lærer Mark Christiansen:

– Eleverne synes, at det er sjovt at kunne udfordre deres lærere og se dem deltage i legen. De oplever, at tysklæreren spiller med på floorballholdet i kampen mod dem, og at biologilæreren pludselig bringer lærerholdet foran. Det var der ingen, der havde set komme! I legen er vi ligestillede, forskellen er udlignet og det er rigtig sjovt for alle parter, fortæller Mark.

En af de store konkurrencer var Planken, hvor deltagerne skulle holde stand så længe, de kunne. Vinderen var den, der holdt længst. Og her vandt Casper Andersen stort over sine idrætslærere Inge Holland og Dennis Svendsen, idet han klarede hele 12 min. (hvilket desuden er ny Hørby-rekord). Det forlyder desuden at Inge Holland fik “storklø” i at spise oliven, og at lærerne “bankede eleverne ud af banan i floorball”.

DSC_0283

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Eleverne udfordrede lærerne
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger