Efterskoleelever fra Hørby imponerede L.O.C.

Efterskoleelever fra Hørby imponerede L.O.C.

31. oktober 2014 - kl. 13:30 - af

DSC_0043_600x250Hørby Efterskole har en Musik- og dramalinje, hvor der er fuld skrue påperformance og musikken, men hvor det ogsåer muligt at lære sceneteknik. Det handler om opbygning af scener, lyd og lyssætning, kulisser og rekvisitter samt alt det andet tekniske, der er en uundværlig del af en velfungerende forestilling eller koncert. Faget kaldes “Sceneteknik”og ledes til daglig af lærere påHørby Efterskole, men ind i mellem kommer elever ud at prøve kræfter med sceneteknik i samarbejde med professionelle sceneteknikkere i Det Musiske Hus i Frederikshavn, som skolen har en unik samarbejdsaftale med. Og det var lige præcis, hvad et hold elever gjorde, da det danske rap-ikon L.O.C. gav koncert i onsdags.

– Vi fik lov at hjælpe med det hele, fortæller Mathias Olesen, der har faget sceneteknik påHørby Efterskole. – Det var bare rigtig fedt. Vi var med til at tømme lastbilerne, da de ankom, og selvom det var hårdt, var det sjovt at prøve. Bagefter hjalp vi med at bygge scenen op og sætte ledninger til og den slags, forklarer Mathias.

– Det var en rigtig fed dag. Det var sjovt at prøve det hele i virkeligheden, med udstyr, der er større og tungere, end de vi bruger. Mandskabet havde en rigtig god rutine, jeg fatter ikke hvordan de kunne sætte det hele op, og såpasser det bare sammen, siger Jonas Busk, der ogsåvar med sceneteknikholdet i Det Musiske Hus.

Under koncerten bidrog elever med andre praktiske opgaver, såsom at styre billetlugen og garderoben. Da koncerten var slut, skulle alt udstyret tages ned igen og her imponerede eleverne virkelig L.O.C. og hans mandskab.

– En time efter koncerten sluttede, var lastbilerne klar til at køre. Det andet personale havde fået fri, så der var kun os tilbage, fortæller Mathias. – Holdet havde afsat to timer til arbejdet, men vi tangerede deres egen rekord påén time, og L.O.C kom hen til os og sagde, at hans synes det var sejt gået.

– L.O.C. sagde ogsåtak for hjælpen, skrev autografer og vi fik taget gruppebilleder og selfies sammen med ham, siger Jonas, der er overbevist om, at de lærte meget påsådan en dag: – Det er fint at vi lærer en masse om det påskolen, men det er noget andet at prøve at arbejde sammen med professionelle sceneteknikkere om en rigtig koncert. Her skal det hele bare køre, og man får mulighed for at prøve det af, som man har lært, mener han.

Kl. 01.30 var eleverne tilbage påHørby Efterskole efter en lang og spændende dag i Det Musiske Hus. Selvom de var trætte var eleverne enige om, at de glæder sig til at komme ud påden næste opgave i det frederikshavnske musikhus. Allerede dagen efter var de i sving påefterskolen, da der skulle stilles op til Hørby Efterskoles store arrangement i forbindelse med Spil Dansk Dagen, hvor mere end 200 gæster nød en dejlig dag med musik, fællesskab og koncert med det nordjyske rockband Dance With Dirt.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Efterskoleelever fra Hørby imponerede L.O.C.' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER