Humor og livet hos PET ifølge Hugo Mortensen

Humor og livet hos PET ifølge Hugo Mortensen

30. oktober 2014 - kl. 10:55 - af

874_187_250_600x250Foredrag i Manegen den 13. november kl. 19,00, hvor Hjerteforeningen har været så heldig at få Hugo Mortensen til at komme.

Hugo Mortensen er tidligere PET-politimand, han holder foredrag om humor – damernes ven – trods manglende kvindetække og livet hos PET med flere røverhistorier.

Hugo Mortensen kom til verden i midten af april 1945. Han voksede op i et typisk arbejderkvarter i Aalborg, hvor hans far var fabriksarbejder og moderen hjemmegående.
Hans skolegang var ingen succes. Han gik på tre forskellige skoler, men ingen af dem mestrede at fange hans interesse. Dovenskab, slaskeri og almindelig slendrian var hans varemærke. Hans akademiske fundament blev en mellemskoleeksamen – erhvervet efter 5 års intense studier – hvor normalen var 4 år. Specielt et alvorligt kundskabsmæssigt kiks, på flere områder, gjorde at han gik i 3. mellem to gange.
Efter skolegangen søgte han ind til Søværnet, hvor hans ønske om en officers-karriere ikke kunne opfyldes pga. dårlige skolepapirer. Desuden søgte han på officersskolen to gange, og dumpede begge gange med et næsten hørligt brag. Søgte herefter ansættelse ved politiet, som formentlig fattede så megen medlidenhed med ham, at man lod ham slippe ind.

43½ år gjorde han tjeneste i politikorpset. Dels nogle år som ordenspolitimand i København, herefter ca. 3 år i fremmedpolitiet, og kriminalpolitiet i Glostrup blev også belemret med hans tilstedeværelse – inden han i sommeren 1975 tiltrådte tjeneste ved Politiets Efterretningstjeneste, hvor han gjorde tjeneste indtil den endelige afsked med udgangen af april 2010.

Siden har han så småt affundet sig med en stilfærdig tilværelse i selskab med konen – der varter ham op på alle måder. Han er nemlig gift efter ”den gamle ordning”, hvor koner som en naturlig ting sørger for mandens velbefindende.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Humor og livet hos PET ifølge Hugo Mortensen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger