Borgermøde om skifergas i Sæby Fritidscenter

Borgermøde om skifergas i Sæby Fritidscenter

30. oktober 2014 - kl. 12:26 - af

Skifergas_600x250Græsrodsbevægelsen ” Nej Tak” har startet borgermøder i Sæby, med fire ugers interval. Næste gang er den 2. november kl 13 til 17 og sidste møde i 2014 er den 30. november. Der vil hver gang være en taler, som holder oplæg. De forsætter i januar 2015, og så lang tid det tager at stoppe skifergasindustrien i Danmark!

Kasper Bagnkop, formand i radikale venstre, Frederikshavn, vil på næste møde tale om skifergas og skriver:

”Skifergas, hvordan er det helt konkret det skal foregå i Vendsyssel og Danmark, med hvilken intention? Og hvilke interesser ligger bag? Jeg vil tale om det politiske aspekt omkring fremtidig energiproduktion, vedvarende energikilder og vores fælles fremtidsperspektiv, nationalt som globalt.”

Det forlyder, at indvinding af skifergas er en god og grøn investering, men dette er ikke hele sandheden. Der informeres ikke om det ustyrbare i denne proces, samt alt det der er omkring dette, fx belastning af vejnet, bortskaffelse af giftigt affald, sundhedsproblemer, risiko for vores drikkevand, bevisbyrde ved uheld og hvem der skal betale for alt dette mm.

Danmark har ikke demografi til dette, hvor der estimeres med at 10 % af landet bliver direkte berørt, hertil skal tages højde for at forurening ikke kender grænser, – naturen er et stort cyklisk system.

Tiden er ikke til at skabe mere giftigt affald til vore efterkommere. Vores børn og børnebørn. Vi har brug for dig! Sammen står vi stærkt! Bagefter er du velkommen på Camp Totalprotest, Skævevej 100 i Dybvad, hvor vi samlet går ned til borestedet og synger. Det sker hver dag kl 16.30”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgermøde om skifergas i Sæby Fritidscenter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER