Rekordresultat og opjustering i Spar Nord

Rekordresultat og opjustering i Spar Nord

29. oktober 2014 - kl. 13:21 - af

Spar-Nord_skilt_600x2501Med et resultat før skat på 761 millioner kroner for 1.-3. kvartal har Spar Nord netop afleveret sit bedste resultat for perioden nogensinde. Samtidig opjusterer Spar Nord forventningerne til årets basisindtjening før nedskrivninger med 100 millioner kroner.

Spar Nords netop offentliggjorte kvartalsregnskab viser et resultat for 1.-3. kvartal på 761 millioner kroner før skat svarende til en egenkapitalforrentning før skat på 14,9 procent. Resultatet er 55 procent bedre end samme periode sidste år og det bedste resultat for perioden i bankens historie.

Forklaringen på rekordresultatet er blandt andet et højt aktivitetsniveau på især bolig- om formueområdet, ligesom kursgevinsten fra salget af Nets-aktier sammen med indtjening fra opkøbte aktiviteter bidrager positivt til bundlinjen.

– Regnskabet afspejler både den positive effekt af en række strategiske dispositioner og en løbende bedring i den almindelige drift. Og det er alt i alt et regnskab, som vi er ganske godt tilfredse med, lyder det fra administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby.

Begivenhedsrig periode
Lasse Nyby hæfter sig ved, at tredje kvartal, ligesom året som helhed, har været en usædvanlig begivenhedsrig periode for banken.

– Vi har i tredje kvartal taget imod godt 900 erhvervskunder og et samlet forretningsomfang på cirka 4 milliarder kroner fra FIH Erhvervsbank, og senere i kvartalet traf vi beslutning om at genoptage vores leasingaktiviteter, siger Lasse Nyby og tilføjer:

– Desuden har vi efter afslutningen af tredje kvartal besluttet at skifte datacentral fra SDC til BEC.
Det skal sikre os betydelige omkostningsbesparelser og ikke mindst en stærkere konkurrencekraft på it-området. Så vi er mildt sagt inde i en begivenhedsrig periode, der både på kort og lang sigt bevæger banken i den rigtige retning.

Opjustering
På baggrund af udviklingen i 1.-3. kvartal samt begivenheder efter periodens afslutning opjusterer Spar Nord forventningerne til hele årets basisindtjening fra 1.100 millioner kroner til 1.200 millioner kroner.

Spar Nord forventer for hele 2014 nedskrivningerne realiseret på et lidt lavere niveau end i 2013 og det til trods for, at banken i tredje kvartal gennemførte en ekstraordinær porteføljenedskrivning på landbrugskunderne på 60 millioner kroner.

– Efter en periode med bedring er dele af landbruget nu udfordret af faldende afregningspriser, og særligt svineproducenterne er negativt påvirket af den politiske krise mellem EU og Rusland. Det er baggrunden for, at vi har foretaget den ekstraordinære porteføljenedskrivning, lyder det afsluttende fra Lasse Nyby.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rekordresultat og opjustering i Spar Nord' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER