Sæby Apotek: Bivirkninger ved depressionsbehandling

Sæby Apotek: Bivirkninger ved depressionsbehandling

26. oktober 2014 - kl. 0:08 - af

apo1 600x250Apotekerne i Danmark har i denne tid særlig fokus på depression, og ikke mindst de gener, som nogle brugere oplever ved medicinen. Undersøgelser har desværre vist, at alt for mange mennesker opgiver deres antidepressive behandling uden at konferere med lægen. Behandling af depressioner er ikke noget der overståes på et par uger, som vi kender det fra banale infektioner. Det tager halve eller hele år at behandle og forebygge gentagen depression, derfor kan et ukontrolleret behandlingsstop medføre, at depressionen blusser op igen.

En stor det af de mennesker som vælger at stoppe med medicinen, forklarer at det er bivirkningerne der er årsagen, og det skal naturligvis ikke ignoreres. Mange gange forsvinder bivirkningerne af sig selv i løbet af nogle uger, andre gange bør man i samarbejde med sin læge finde alternativer, som tåles bedre. De hyppigste bivirkninger er kvalme, søvnforstyrrelser, svimmelhed, rysten, øget svedtendens og mundtørhed. Især kvalme og svimmelhed er ofte forbigående i starten af behandlingen, medens de øvrige kan følge i længere tid. Nogle af bivirkningerne kan man vælge at behandle med andre midler, eksempelvis fås der sukkerfri sugetabletter, som kan hjælpe på mundtørheden, og har man svært ved at falde i søvn – det kan også skyldes depressionen, kan et mildt sovemiddel i en kortere periode være på sin plads.

En del oplever at lysten til sex og evnen til at gennemføre et samleje reduceres eller måske helt forsvinder. Det kan være en alvorlig grund til at tale med sin læge om et præparatskift. På apoteket kan du hente materiale om depression og også om de seksuelle bivirkninger ved behandlingen. Oplever du at problemet er tørhed i skeden, vil en vandbaseret glidecreme kunne afbøde nogle af de værste gener.

Uanset hvad, så vil jeg på det kraftigste opfordre til ikke at standse med behandlingen uden at have haft en grundig samtale med lægen, det kan nemt give bagslag.

Apoteket ønsker dig og dine en god week-end.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek: Bivirkninger ved depressionsbehandling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger