Fra Zambia til Sæby – foredrag på Sæby Skole

Fra Zambia til Sæby – foredrag på Sæby Skole

24. oktober 2014 - kl. 12:29 - af

Thomas Buttenschoen og Kare copyDen dansk-zambiske musiker Thomas Buttenschøn besøger onsdag den 29. oktober Sæby Skole kl. 9.30 for at holde foredrag i forbindelse med Børnenes U-landskalender, som i år går til et stort Plan-projekt i Zambia.

De yngste elever på Sæby Skole får sig en på opleveren, de skal blandt andet synge en zambisk børnesang og bære vand på hovedet.

Musiker Thomas Buttenschøn er ikke bare født i Zambia, han har stadig familie i landet og kender det indgående gennem talrige rejser. Derfor er han også den perfekte ambassadør, når han på vegne af Plan Danmark i efteråret tager på skolebesøg. Med musikalske foredrag, fotos og video gør han Zambia levende for elever i 0. til 4. klasse.

”Jeg glæder mig til at møde børnene og være i øjenhøjde med dem. Jeg glæder mig til at gøre en forskel”, siger Thomas Buttenschøn og tilføjer:

”Det er en god idé at lære danske børn, hvor heldige de er, og hvor vigtigt det er at hjælpe andre. Jeg vil gerne vise dem, hvor meget en lille indsats kan gøre.”

Overskuddet fra Børnenes U-landskalender 2014 går til Plans projekt der hjælper fattige børn i Zambia til at få en bedre skolegang.

Thomas Buttenschøn rejste i foråret til Zambia sammen med musikkollegaen Karen Mukupa, hvor de besøgte Plans projekter i landet. Her indsamlede de materiale til de i alt 80 foredrag landet over, hvor danske skoleelever blandt andet skal balancere med en vanddunk på hovedet og synge zambiske børnesange.

I forbindelse med Børnenes U-landskalender udgiver Danida et omfattende undervisningsmateriale om årets projektland. Op mod 80.000 elever får Zambia på skoleskemaet i løbet af det næste halve år. Plans foredrag ligger i tråd med Danidas materiale, og det er skoler, der benytter materialet, der har fået tilbuddet om musikalsk besøg af dansk-zambiske Thomas Buttenschøn og Karen Mukupa.

Læs mere på www.plandanmark.dk og http://2014.u-landskalender.dk/

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fra Zambia til Sæby - foredrag på Sæby Skole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER