Status på vandmasserne i Frederikshavn kommune

Arkivfoto

Status på vandmasserne i Frederikshavn kommune

17. oktober 2014 - kl. 11:27 - af

600x250_Regn_E45I løbet af natten er der faldet lidt regn, men ikke i nærheden af de vandmasser, som meteorologer havde forudset. Prognosen varsler, at der i løbet af formiddagen og indtil eftermiddag vil falde ca. 5 millimeter regn, hvilket heldigvis ikke påvirker den ekstraordinære situation yderligere.

Indsatsen fremskrider som planlagt, selvom opgaven med at fjerne vand er særdeles omfattende. Der er fortsat 40-50 personaler indhentet fra Beredskabsstyresen, og med de øvrige personaler fra Beredskabet og Park og Vej er der ca. 100 personaler i gang.

På Hjørringvej ved Østervrå er en cykelsti mod Sæsing brudt sammen. Park og Vej tjekker dagen igennem op på afspærringer og følger op på de opgaver, som er igangsat. Dette arbejde fortsætter i weekenden.

Elling er stadig fokusområde
Elling er fortsat et fokusområde, da der endnu ikke er strøm i ca. 40 husstande omkring Vestergaardsvej og Tuenvej. Det er ikke muligt at åbne op for strømmen før transformatorstationen er frigjort for vand. I løbet af formiddagen åbnes Rønnestvej igen for gennemkørsel, og pumperne fra Rønnestvej køres op til Skagensvej, hvor der skal pumpes på fuldt tryk for at gøre Elling fri af vand. Vandstanden i Elling er indtil videre faldet med ca. 10 cm.

Det er ikke muligt at åbne Skagensvej før vandet er afledt fra Elling og før Vejdirektoratet har vurderet, at vejen er farbar efter påvirkning fra de massive vandmængder.

Lukkede veje
I Dybvad er Ålborgvej (omfartvejen ved Dybvad) fortsat spærret pga. vand, og trafikken ledes ind igennem Dybvad by.

Voer Å er løbet over, hvorfor hovedgaden i Præstbro by lukkes, og det samme gælder Idskovvej. Afspærringer er på vej.

Skagensvej er fortsat lukket, og det ser ud til, at den som minimum vil være lukket de næste 24 timer. Ådalvej ved Hørby er ligeledes spærret. Område på Amagervej (sidegade til Mariendalsvej) afspærres, da en del af vejen er skyllet væk.

Åbne veje
Ravntoft vej blev igen åbnet i aftes, og her til morgen genåbnes Mariendalsvej, der i nat har været lukket pga. oversvømmelse ved møllen ved Mariendalsbroen. Vandstanden er i det område faldet ca. en halv meter. Beredskabet anbefaler dog fortsat, at trafikanter omdirigeres til at køre via Øster Holmen videre til Kvissel og videre til Ravnshøj og den vej. Sæbygaardvej i Sæby er igen blevet åbnet for gennemkørsel.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Status på vandmasserne i Frederikshavn kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger