Stemmeværket ved Vandmøllen i Sæby er ødelagt

Stemmeværket ved Vandmøllen i Sæby er ødelagt

16. oktober 2014 - kl. 17:53 - af

SONY DSCEt stort træ, som hang ind over åen oppe i skoven, har pga. vandet revet sig løs, og er ”sejlet” hele vejen ned til stemmeværket, hvor det dels har ødelagt store dele af værket, men også skabt ekstra oversvømmelser.

Park og Vej har nu fået fjernet træet, men det er nødvendigt med døgnbemanding på stedet, da man er bange for yderligere ødelæggelser.

Tommy Rise, der er beredskabschef fortæller at vandstanden nu er faldende, men at man selvfølgelig holder øje med åen, som for øvrigt, ud over træet, bragte mange spændende ting med ned til stemmeværket, så der blev da ryddet lidt op i åen.

Og nu kommer så spørgsmålet, skal stemmeværket renoveres i sin nuværende form, eller er det her anledningen, der gør, at det meget omtalte projekt på stedet bliver ført ud i livet?

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

4 kommentarer til “Stemmeværket ved Vandmøllen i Sæby er ødelagt” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Stemmeværket ved Vandmøllen i Sæby er ødelagt”

  • Hjælp naturen og riv resten ned.

  • Lars-Henrik Hyttel

    Lad os håbe det ikke er mere ødelagt, end at det kan repareres. Det ville da være en skam, hvis stemmeværket forsvinder. Det må være muligt at finde et kompromis, hvis ellers viljen er til stede, sammen med de nødvendige midler.

  • Jesper Christensen

    Ja lad os få lavet fri fauna passage i den ene del og byg stemmeværket op, fra midten og over til møllehuset, i den anden del. Så kan man få genskabt en mølledam og ikke kun et tilgroet område. Så kunne der også sættes et mølle hjul på, således navnet “Vandmøllen” kommer til sit rette.
    Dette er en engang investering og kommunen slipper for at bruge 100.000vis af kroner hvert år, og vi slipper for oversvømmelser opstrøms stemmeværket. Dette er en Win Win situation for alle…

  • Lad os få lavet den frie fauna-passage nu. Se på fisketrappen ved Møllehuset eller i Bindslev. En fauna-passage kan være både æstetisk og vil tilføre et nyt aktiv til Sæby nemlig muligheden for at iagttage springende havørreder på gydevandring op i åen. Sæby Å har med rent vand og gode gydemuligheder opstrøm stemmeværket et stort potentiale som fiskevand, hvilket åen utvivlsomt vil udvikle sig til at blive med fri fauna-passage. Hvad dette vil betyde for fiskeglade sæbynitter og turister er indlysende, og Frederikshavn kan med fri fauna-passage fortælle historien om en kommune, der står på naturens side frem for at opretholde vandløbsspærringer, som ellers i rivende hast bliver fjernet i andre dele af landet – for naturens skyld.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stemmeværket ved Vandmøllen i Sæby er ødelagt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER