Bogen om Nellemanns Haves historie

Arnold Andersen er en flittig forfatter.

Bogen om Nellemanns Haves historie

14. oktober 2014 - kl. 12:10 - af

Arnold Andersen_600x250Bogen er nu næsten klar til udgivelse. Når dette læses, har bogbinderen travlt med at lægge sidste hånd på arbejdet med indbinding af bogen. Det kan vist roligt siges, at det har været en bog, der er skabt i trængslernes tegn.

Bogen var oprindelig tænkt udgivet i efteråret 2012, men Nic. Nellemanns Fond, der havde bestilt bogen, måtte erklære, at man ikke længere kunne deltage i udgivelsen. Den økonomiske støtte til et projekt om havens fremtid var desværre ikke gået, som man havde forventet og var et projekt, som bogen om Nellemanns Have desuden var inkluderet i.

Der stod forfatteren Arnold Andersen så med et bogprojekt, der tilsyneladende ikke lod sig realisere. De næste forhindringer han mødte var tre gange sygehusindlæggelser på 1 ½ år, hvor hans nøgterne reaktion var – hvad blev mon det næste?

Der var dog det glædelige i situationen, at der var flere, der gerne ville give en hjælpende hånd med, såvel med bogens fremstilling som med økonomisk støtte, hvilket vil fremgå af bogen. De første forudsætninger var dermed skabt, og en af løsningerne blev, at man kunne forudbestille en bog, hvor der i løbet af foråret og sommeren havde tegnet sig 97 forudbestillinger, og at grundlaget dermed var skabt for at bogen kunne udgives

Havens historie
Man bliver i bogen præsenteret for en historisk tur, der begynder i 1925 hvor Nic. Nellemann erhverver et grusgravsområde fra Sæbygård med henblik på, at kunne anlægge sin have, og hvor man følger Nic. Nellemanns bestræbelser på at omdanne det lyngklædte område til en frodig have.

Allerede i slutningen af trediverne var det tilsyneladende gået op for sæbynitterne, at der var skabt noget særligt i det nordvestlige område ved Sæby, ikke mindst var det gået op for folk i havekredse, at Nellemanns Have op til flere gange blev præmieret af Det Jyske Haveselskab. En historie der skildres frem til i dag, hvor frivillige gør en ganske betydeligt indsats for, at haven stadig er attraktiv.

Den historiske fortælling er støttet af mange fine billeder fra haven, fra de første år, og frem til i dag og hvor langt de fleste billeder, ikke mindst fra de seneste år, er i farver. Bogen er på 192 sider. Og den vil blive præsenteret på Retfærdigheden fredag den 24. oktober, og vil formentlig allerede være i handelen dagen efter.

AebletraeNellemanns Have 2014

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bogen om Nellemanns Haves historie' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER