Lomme- og tasketyve har kronede dage

Lomme- og tasketyve har kronede dage

13. oktober 2014 - kl. 16:24 - af

TasketyvSidste år blev mere end 42.000 danskere udsat for lomme- eller tasketyveri. GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring giver her gode råd til, hvordan man sikrer sig mod lomme- eller tasketyvens lange fingre.

 

I de sidste tre år er der sket en markant stigning i anmeldelser af lomme-og tasketyverier i Danmark. Sidste år blev hele 42.000 danskere ofre for lomme- og tasketyve. Tyvene er hurtige, de er fingerfærdige og har gode arbejdsbetingelser, hvor der er trængsel, men med lidt omtanke kan man gøre det mere vanskeligt for tyven.

– Det tager kun få sekunder for de dygtigste lommetyve at stjæle en pung fra en lomme eller en taske. Rådet er derfor, at man passer ekstra godt på, når man er på shoppingtur med skuldertasken, eller har lagt pengepungen i baglommen, fortæller Birthe Jensen, forretningsfører hos GF Nord.

Det kan man selv gøre
Der er gode råd, man kan følge, hvis man vil undgå at blive udsat for lomme- og tasketyveri.

– Man kan fx gemme nøgler og pung i en lukket lomme, som ikke er ens baglomme eller bruge en pengekat under overtøjet. Derudover er det en god idé, at gå med tasken på skulderen i stedet for i hånden, lyder rådet fra Birthe Jensen, som fortsætter:

– Man skal desuden være særligt opmærksom på tyverier, når man stiger på offentlig transport, det er nemlig her, risikoen for tyveri er størst, tilføjer Birthe Jensen.

Voksende problem
Der er en stor stigning i anmeldelser af både tasketyverier og lommetyverier fra 2011 til 2013. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Særligt fra 2012 til 2013 er stigningen på 13 procent. Det svarer til, at der 4.973 flere gange er blevet ringet til politiet og forsikringsselskabet for at anmelde et lomme- eller tasketyveri.

Begrænset dækning
Forsikringsmæssigt er der tale om simpelt tyveri, når en tyv stjæler en pung eller taske, uden at man selv eller andre bemærker det. Ved simpelt tyveri får man ikke erstatning for penge, smykker, guld- og sølvting, værdipapirer, frimærker m.m., ligesom der er et højeste beløb, når det gælder særlige indbogenstande.

Gode råd når du færdes på gaden:

  • Læg altid dine værdigenstande i inderlommen. Brug ikke yderlommer eller baglommer til den slags.
  • Hold din taske og dine lommer lukket og lynet.
  • Hav din taske på dig og stil den ikke fra dig uden at holde øje med den.
  • Lad dig ikke opholde af små grupper af mennesker, der fx spørger om vej eller på anden måde forsøger at skabe kontakt.
  • Søg kontakt med andre på gaden eller i en butik, hvis du synes, at en situation udvikler sig mærkeligt.

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lomme- og tasketyve har kronede dage ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger