Voerså, Lyngså og Præstbro indgår i pilotprojekt

Voerså, Lyngså og Præstbro indgår i pilotprojekt

11. oktober 2014 - kl. 9:41 - af

IMG_6577_600x250Din landsby i 2030 – sæt et mål og læg en plan!

Borgerne i den gamle Albæk Kommune får nu muligheden for at påvirke, hvad der skal ske, i de tre landsbyer. Landsbyerne er udvalgt i Distriktsudvalgets Pilotprojekt for landsbyplaner.

Distriktsudvalget vil gennem Pilotprojektet afprøve, om landbyplaner er noget for landsbyerne i Frederikshavn Kommune.

Alle borgere, erhvervsdrivende, foreningsmedlemmer og institutioner bliver derfor indbudt til tre borgermøder for at udvikle Voerså, Lyngså og Præstbro Landsbyplan 2014.

Drømme og status
Første møde finder sted i Voerså på Stensnæsskolen tirsdag 28. oktober 18.30.

Her skal alle idéer, både store, små og vilde idéer, på bordet, samt alle de små ting, der sker i hverdagen. Forud for dette møde er der lavet en profil af landsbyen, som borgerne ser den. Her er profil og drømme for landsbyen et vigtigt redskab for at arbejde videre med planen.

Lokalt potentiale og almene tendenser
Det andet møde finder sted på Værestedet i Lyngså mandag 10. november 18.30.

Her vil der være et oplæg fra en ekstern konsulent. Det handler om, hvordan landsbyen ser ud set fra en ikke lokal beboers side, og i hvilken retning landsbyen bevæger sig generelt. Oplægget hjælper til med at indkredse i hvilken retning beboerne selv mener, landsbyen skal gå, og hvordan det skal gøres. Til sidst vælges en fælles drøm, som så er værd at forfølge.

Drøm og behandling
Sidste møde finder sted i Præstbro i klubhuset på Agernvej tirsdag 25. november 18.30.

Drømmen, som blev valgt ud på møde nummer 2, skal bearbejdes, så den står helt tydelig frem. Herefter skal alt det praktiske på plads omkring hvilke projekter og arrangementer, som borgerne mener, skal afholdes for at opfylde drømmen. Alle idéer, også dem fra første møde, hentes frem, og så er det bare med at komme med forslag til, hvordan idéerne kommer i mål.

Planerne færdiggøres og finpudses
På det sidste møde, bliver planens indhold færdig. Den indeholder blandt andet landsbyprofilen fra det første møde, den valgte drøm fra andet møde, og alle de projekter og arrangementer, der skal til, for at opfylde drømmen fra sidste møde.

Frederikshavn Kommune finpudser herefter den grafiske del af planen, og offentliggørelsen af den færdige landsbyplan finder sted i december 2014 eller januar 2015.

Informationer
Er der brug for yderligere informationer, kan de hentes på www. frederikshavn.dk

Her kan man klikke på siderne Borger – By – Miljø og trafik – Udvikling af by og lokalsamfund – Landsbyer og Landsbyplaner.

Kontaktpersoner i de tre landsbyer er Rigmor Sørensen, Voerså, Jytte Juul, Lyngså og Søren Holm, Præstbro.

_MG_0055 copy 023 copy IMG_4731 copy IMG_6701 copy IMG_6709 copy IMG_6718 copy IMG_6743 copy IMG_6751 copy IMG_6762 copy Koncentreret spil copy Svensk aegtepar fra Stenungsund paa cykelferie i DK IMG_6268 copy IMG_6527 IMG_6043

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Voerså, Lyngså og Præstbro indgår i pilotprojekt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER