Programændring i Hyggeklubben for Ældre

Programændring i Hyggeklubben for Ældre

11. oktober 2014 - kl. 12:34 - af

Aeldrecentret-bustur_600x250Et afbud fra gårdejer Ib Kibsdal, Hellum, har ført til en programændring i Hyggeklubben for Ældre, som Aktive Kvinder i Sæby står bag.

Det var meningen, at Ib Kibsdal, Hellum, ved et møde torsdag den 16. oktober om eftermiddagen i Musikhuset Skolegade i Sæby skulle holde foredrag med emnet ”Et anderledes land, Nordkorea”. Han har imidlertid måtte sende afbud.

I stedet har man fået tilsagn fra Hugo Kristensen, Mosbjerg, om at holde et foredrag med titlen ”Postrøveri ved Sæby”.

Hugo Kristensen vil fortælle om postrøveren Christen Pedersen, Lørslev, der i 1812 røvede posten mellem Fladstrand og Sæby. Fordi han var soldat, blev han dømt til at løbe spidsrod mellem 200 mand 12 gange på en dag. Senere blev han to gange dømt for tyveri – sidste gang som 62-årig, hvor det kostede ham to år i Viborg Tugthus for at have stjålet en jerngryde og et lammeskind.

Hugo Mortensens foredrag bygger på kildestudier på Landsarkivet i Viborg og Rigsarkivet i København og fortæller om Christen Pedersen Lørslevs liv fra vugge til grav – om hans barndom i Lørslev, hans konfirmation som 19-årig i Åsted og hans liv som ægtemand i Understed og Flade sogne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Programændring i Hyggeklubben for Ældre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER