Kommunen lancerer elektronisk sundhedspanel

Kommunen lancerer elektronisk sundhedspanel

11. oktober 2014 - kl. 0:03 - af

symbolic theme showing a white Apple laptop and apple in gradient backFrederikshavn Kommune præsenterer nyt elektronisk format til den sundhedspolitiske dialog mellem borgere, kommune og politikere. Som medlem af ’Det Elektroniske Sundhedspanel’ kan interesserede borgere nu deltage i sundhedsrelaterede borgerundersøgelser og debatter via computer, tablet eller smartphone.

Sundhed og online medier i forening

Digital borgerdialog er på dagsordnen i Frederikshavn Kommune. Det samme er sundhed, og de to ting har kommunen nu valgt at forene i ny web-baseret kommunikationsløsning.

Resultatet er Det Elektroniske Sundhedspanel, som bliver borgernes nye kanal til kommunens ansatte og de lokale politikere på sundhedsområdet. Her kan borgerne synliggøre holdninger og idéer til de kommunale sundhedsindsatser direkte fra kommunens hjemmeside og Det Elektroniske Sundhedspanels Facebook-side.

Det eneste det kræver for at deltage er, at man bor i Frederikshavn Kommune, har internetadgang og har lyst til at bidrage aktivt til samarbejdet mellem borgere, kommune og politikere.


Dialog på borgernes præmisser

Lanceringen af Det Elektroniske Sundhedspanel udspringer af et ønske om at gøre det lettere for borgerne at komme i dialog med kommunen og synliggøre holdninger til de kommunale sundhedsindsatser.

”Vi har som kommune en ambition om, at alle borgere skal kunne dele tanker, drømme og idéer på en lettilgængelig og uforpligtende facon”, udtaler Anders Broholm, formand for Sundhedsudvalget. ”Vi vil gerne i dialog med borgerne omkring vores sundhedsindsatser og vores sundhedspolitik, men vi ved af erfaring, at det ikke er alle, der har tid eller lyst til at deltage i decidere høringer eller borgermøder. Derfor vil vi forsøge at ramme en bredere befolkningsgruppe med lanceringen af Det Elektroniske Sundhedspanel.”

Udvalgsformanden håber, at man med Det Elektroniske Sundhedspanel kan lykkes med at mindske afstanden mellem borgere, kommunalt ansatte og politikere. I den sammenhæng lægger kommunen vægt på samspil og erfaringsudveksling på tværs af administrative og geografiske grænser og forsøger at skabe kontakt til borgerne der, hvor borgerne allerede opholder sig – nemlig online.

”Fleksibel dialog og interaktion er nøgleord for etableringen af panelet. Det har hele tiden været enormt vigtigt for os, at dialogen kommer til at foregå på borgernes præmisser. Derfor arbejder vi ud fra en tankegang om, at kontaktformen skal tage udgangspunkt i borgernes eksisterende vaner og adfærdsmønstre – det vil bl.a. sige på internettet og herunder de sociale medier”, fortæller Anders Broholm.

Skønt Det Elektroniske Sundhedspanel er et helt nyt initiativ, har Frederikshavn Kommune allerede modtaget en del tilmeldinger fra interesserede borgere, men håber at få mange flere i de kommende uger og måneder.

Kommunens hjemmeside vil løbende blive opdateret med nye spørgeskemaundersøgelser, mens borgerne via Det Elektroniske Sundhedspanels Facebook-side kan foreslå emner til fremtidige borgerundersøgelser, deltage i sundhedsrelaterede debatter eller melde ind med egne idéer og oplevelser fra relevante sundhedspolitiske forhold.

Ønsker du at blive medlem af De Elektroniske Sundhedspanel, kan du tilmelde dig gratis ved at sende en e-mail til sundhedspanelet@frederikshavn.dk. I mailen skal du oplyse køn, alder og bopæl (by).

Læs mere på:

sundhedspanelfrederikshavn.dk

facebook.dk/sundhedspanel

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen lancerer elektronisk sundhedspanel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER