Stor interesse for kommunens udbud

Stor interesse for kommunens udbud

10. oktober 2014 - kl. 0:22 - af

Fredrikshavn moedeGodt 90 interesserede var onsdag eftermiddag mødt op for at høre om kommunens nye indkøbs- og udbudspolitik, hvor mindre håndværkeropgaver fremover tænkes udbudt i rammeaftaler. Det skal gøre det lettere for den enkelte håndværker at løse opgaver for kommunen.

Det skal være lettere for den enkelte håndværker at løse opgaver for kommunen. Med det formål har Frederikshavn Kommune vedtaget en ny indkøbs- og udbudspolitik. Mindre håndværkeropgaver tænkes fremover udbudt i rammeaftaler af to år med mulighed for op til to års forlængelse. En rammeaftale betyder, at man som håndværker får mulighed for at indgå en aftale om udførelse af bygge- og anlægsopgaver af samme karakter i en given periode.

Nu er der 14 dages høringsfrist, hvorefter Økonomiudvalget præsenteres for et oplæg til den endelige model for udbuddet sammen med bemærkningerne fra dagens informations- og høringsmøde med godt 90 deltagere, som er arrangeret af Ejendomscentret og Erhvervshus Nord.

–       Vi er rigtig glade for at se, at så mange er interesserede i at høre om den nye ordning.Det er vigtigt for os at holde et højt informationsniveau og klæde vores lokale håndværkerbranche på i processen med at byde ind på rammeaftalerne. Det vil også fremadrettet styrke deres konkurrenceevne i et presset marked, siger Peter Munk, afdelingsleder i Ejendomscenteret.

Per Tolstrup fra rådgivningsfirmaet Tolstrup og Hvilsted fortalte på mødet om, at det er cirka 10 – 15 millioner kroner ud af kommunens anlægsbudget på 80 millioner kroner i 2015, som går til de daglige drifts- og vedligeholdelsesopgaver, som rammeaftalerne er møntet på. Rammeaftalerne omfatter ikke nybyggeri, tekniske serviceaftaler og ESCO. For at blive optaget på rammeaftalen skal man igennem en prækvalificeringsrunde, der finder de rette kompetencer til typen af opgaver, som dækker forskellige håndværksydelser. De virksomheder, som opnår prækvalificeringen, vil blive optaget på rammeaftalen efter laveste timepris. Man kan som optaget på rammeaftalen godt sige nej til aftaler, der så tilbydes nr. to på listen. Lidt større opgaver udbydes i miniudbud mellem leverandørerne på rammeaftalen. Kommunen forventer, at der være aftalestart på rammeaftalerne omkring 1. april 2015.

Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsråd bød velkommen til dagens arrangement, og han synes godt om kommunens nye initiativ.

–   Det er glædeligt, når kommunen tager initiativ til, at det skal være lettere for branchen at byde ind på de mindre og mere forfaldende håndværkeropgaver. Jeg mener, at man bør prækvalificere alle ordentlige lokale håndværkere i kommunen, og at de alle skal have lov at byde ind på miniudbuddene på lige fod fra gang til gang.

 

Præsentationer og høringsmateriale vil frem til den 22. oktober være tilgængelige på Ejendomscentrets hjemmeside:
www.ejendomscenteret.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stor interesse for kommunens udbud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER