Jubilæum i Voerså fejret med stjerneskud og foredrag

Jubilæum i Voerså fejret med stjerneskud og foredrag

10. oktober 2014 - kl. 0:31 - af

IMG_7198_600x250– I skal bevæge jer hurtigt, når i går stavgang, løber, spadserer, cykler eller dyrker anden form for motion. Det nytter ikke noget, der er god tid til at ordne verdenssituationen samtidig med motion.

Man skal helst svede og puste – det giver mening, og er det bedste for blodtrykket og sundheden.

Det var diætist Margit Oiens råd, til de 24 stavgangsdamer, der var mødt frem på Voerså Museum, da 10 års jubilæet blev fejret onsdag 8. oktober.

Rigmor Sørensen er personen, der for 10 år siden introducerede stavgangen i Voerså. Hun bød velkommen og fortalte blandt andet om en repræsentant for Sund By, der for 10 år siden var med til at skyde det hele i gang, og om stave der blev leveret fra Peiter Sport, ture til Livø og Egholm samt om at tage toget til Skagen for at gå stavgangsture der. I de sidste år, er det mest omkring Rødtungevej og Voerså jollehavns klubhus, turene er gået til. Klubhuset på havnen fungerer som mødested hver tirsdag, når stavgangen slutter om formiddagen, og dagens snak skal gøres op. Margit Oien var også med til 5 års jubilæet, hvor hun underviste i Voerså Anlæg og rettede på stavgængerne, der helst skulle gå rigtigt og ikke tillægge sig for mange usunde vaner.

Denne gang var Margit Oien kommet til Voerså for at fortælle om sit arbejde på sygehuset i Frederikshavn, hvor hun har tæt kontakt til patienter med diabetes 1 og 2. Jobbet var spændende og udfordrende med hensyn til skolebørn, hvis hverdag også skulle fungere normalt trods sygdommen. Teenagere kunne også som diabetespatienter have store problemer med sygdommen og kærestesorger, der kunne spille negativt ind på livet.

Hun var blevet 50 år og fortalte, at det man lavede skulle være sjovt – ellers skulle man sadle om. Hun var blandt andet formand for gymnastikforeningen, men pludselig blev det for meget, for hun skulle også selv have tid til at træne og holde sig i form. Nyt i år for hende var at gå på et begynderkursus i svømning – nærmere betegnet crawl, for det kunne hun ikke. I de sidste 1½ år, har hun dyrket kajakroning. Det så let og elegant ud, men hun kom på andre tanker og troede ikke, hun nogensinde skulle få det lært, for hun var mere i vandet end i kajakken. Hendes inspiration kommer tit fra hendes tre drenge, der alle er friluftsmennesker og dyrker sport.

Selv om man vejer for meget, er det usundt at have en vægt, der ryger op og ned. Det er meget bedre at holde vægten i ro og røre sig mindst en halv time dagligt. Det vinder man mest med sundhedsmæssigt, og damerne blev opfordret til at fortsætte med stavgangen.

Diætisten havde en finger med i spillet, da ”Sæby på vægten” løb af stabelen, og det sidste nye er, at hun er tilknyttet et par timer om ugen på motionscenteret Benefit i Sæby, hvor hun syntes at samarbejdet med fysioterapeuterne var spændende.

6 år som bestyrelsesmedlem i Diætistforeningen på landsplan var ikke sjovt længere, på grund af det foregik i København og tog meget af hendes fritid. Derfor vil hun stoppe til januar.

Inden Margit Oien fortalte om kostråd, blev det omtalte stjerneskud nydt med stort velbehag.

Til jubilæet havde sangskriver og musiker Gynther Mølgård forfattet en sang på 4 vers ”TJÆP-TJÆLLINGERNE” – alias stavgængerne, der gik på melodien ”Den Glade Vandrer”.

IMG_7197 copy IMG_7195 - Kopi copy IMG_7200 - Kopi copy

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jubilæum i Voerså fejret med stjerneskud og foredrag ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER