Bæredygtigt Børneområde vedtaget af Byrådet

Bæredygtigt Børneområde vedtaget af Byrådet

10. oktober 2014 - kl. 8:32 - af

byraadet_logo_600x250Et solidt flertal af Byrådet besluttede på rådets seneste møde at godkende planerne om det nye mantra på skole- og børneinstitutionsområdet ”Bæredygtigt Børneområde”.

Det betyder bl.a., at nogle skoler skal nedlægges, og andre mister deres overbygning. Der forestår samtidig en ny distriktsinddeling af skoler og dagtilbud. Skolestrukturen ændres, så der fra august 2015 kun er 4 skoledistrikter i hele kommunen. Hvert distrikt har flere skoleafdelinger. Distrikterne på dagtilbudsområdet laves om, så de geografisk er magen til skoledistrikterne.

Elling Skole og Jerup Skole nedlægges som skolebygninger. Udskolingen (7.- 9. klasse) nedlægges på Gærum Skole og Stensnæsskolen.

Til byrådsmødet havde Ida Skov (Ø) fremsat 2 ændringsforslag til afstemning. Det ene gik på at bevare overbygningen på Stensnæsskolen og lade Voerså børnehavefortsætter i eksisterende bygninger. For dette forslag stemte 8, nemlig Ida Skov (Ø) samt Mogens Brag (V), Jens Ole Jensen (V), Mette Hardam (V), Carsten Sørensen (O), Flemming Rasmussen (O), Lars Oldager (O) og Karsten Drastrup (O). De øvrige 23 byrådsmedlemmer kunne ikke gå ind for Enhedslistens ændringsforslag.

Det andet ændringsforslag gik på at opretholde overbygningen på Gærum Skole samt bevare Elling Skole og Jerup Skole. 7 byrådsmedlemmer: Ida Skov (Ø) samt Jens Ole Jensen (V), Mette Hardam (V), Carsten Sørensen (O), Flemming Rasmussen (O), Lars Oldager (O) og Karsten Drastrup (O) stemte for dette forslag, mens de resterende 24 byrådsmedlemmerne nedstemte det.

Børne- og Ungdomsudvalgets flertalsindstilling med tilføjelser kom derefter til afstemning. For stemte 22 byrådsmedlemmer: Borgmester Birgit S. Hansen (A) samt Bjarne Kvist (A), Erik Kyed Trolle (A), Jørgen Tousgaard (A), Ole Rørbæk Jensen (A), Anders Brandt Sørensen (A), John Karlsson (A), Irene Hjortshøj (A), Kenneth Bergen (A), Karl Falden (A), Jens Hedegaard Kristensen (A), Brian Kjær (A), Bahram Dehghan (A), Bent H. Pedersen (A), Lars Møller (V), Anders Broholm (V), Helle Madsen (V), Kristina Lilly Frandsen (V), Pia Karlsen (V), Jytte Højrup (V), Christina Lykke Eriksen (F) og Peter E. Nielsen (C). 9 byrådsmedlemmer: Mogens Brag (V), Jens Ole Jensen (V), Mette Hardam (V), Frode Thule Jensen (V), Carsten Sørensen (O), Flemming Rasmussen (O), Lars Oldager (O), Karsten Drastrup (O) samt Ida Skov (Ø) var imod. Afstemningen betød, at Børne- og Ungdomsudvalgets flertalsindstilling, som ventet blev vedtaget.

Jens Ole Jensen (V), Mogens Brag (V) og Mette Hardam (V) kunne ikke tiltræde med den begrundelse, at de mener, der forskelsbehandles mellem Jerup skole og Stensnæsskolen, og at der endvidere burde have været lavet et 5. skoledistrikt, som skulle omfatte Jerup, Strandby og Frydenstrand.

Konsekvensen af beslutningen er dermed, at der i løbet af de nærmeste ganske få år vil ske betydelige ændringer i strukturerne for skolerne og børneområderne inden for Frederikshavn Kommune, samtidig med at en helt ny skolereform trådte i kraft pr. august 2014.

For særligt interesserede kan dette link benyttes, hvis man ønsker at læse hele referatet fra byrådets behandling, afstemningerne samt tilhørende bilag om strukturændringerne:

http://frederikshavn.dk/meetings/Frederikshavn%20Byr%C3%A5d%20(%C3%85ben)/2014/08-10-2014/Referat%20(%C3%85ben)/BR-08-10-2014%20-%2000%20Referat%20med%20bilag.pdf

 

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bæredygtigt Børneområde vedtaget af Byrådet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER