15.000 børn i Nordjylland laver fastfood i skolekøkkenet

15.000 børn i Nordjylland laver fastfood i skolekøkkenet

8. oktober 2014 - kl. 0:28 - af

Hakkesnitte_koekken copyFastfood derhjemme er temaet, når over 600 nordjyske skoleklasser på 4.-7. trin laver mad sammen de kommende tre uger i skolekøkkenet. Det er en del af Danmarks største skoleaktivitet – GoCook Smagekassen – der leverer madoplevelser, opskrifter og råvarer til undervisningen.

Lige efter efterårsferien går elever fra Stensnæsskolen, Sæbygårdskolen og Privatskolen i Sæby i køkkenet sammen med 158.000 andre børn for at lave sund mad sammen.

For danskernes forbrug af fastfood er nemlig stigende – især blandt børn og børnefamilier. Men den energirige mad er ikke et sundt valg, og derfor giver GoCook-smagekassen et alternativ til købemaden. Coop står bag projekt Smagekassen, der vil lære børn at gå i køkkenet selv og skab et bedre alternativ til færdigretterne:

”COOP sælger 5,8 mio. pakker Cup Noodles hvert år, og de er særligt populære hos børnefamilierne. Vi vil gerne inspirere den næste generation til, at de kan lave deres egne sunde Cup Noodles og burgere med friske grøntsager som bønner og peberfrugter,” fortæller Bente Svane Nielsen, projektleder for GoCook Smagekassen.

Den nordjyske top-5 ser sådan ud:

1. 23 klasser på Dronninglund Skole

2. 17 klasser på Torslev Skole i Østervrå

3. 17 klasser på Nordstjerneskolen i Frederikshavn

4. 12 klasser på Tingstrup Skole i Thisted

5. 10 klasser på Frydenstrandskolen i Frederikshavn

Blot 4 procent af børnene i de danske familier er med deres forældre i køkkenet på en almindelig uge. Det viste en undersøgelse fra Coop Analyse sidste år, og den triste statistik vil GoCook rette op på:

”Børnene mangler rollemodeller i køkkenet, som giver dem gode og lærerige oplevelser med kvalitetsråvarer og madlavning, som de kan tage med sig i voksenlivet. Vi er uden at vide det ved at skabe en generation af analfabeter i køkkenet. De tror, at rødbeder er noget man køber på glas og at Cup Noodles i bægre er et sundt og mættende måltid,” siger Bente Svane Nielsen.

Bedre kokke end forældrene

GoCook vil skabe første generation af børn, der er bedre til at lave mad end deres forældre, og projekt Smagekassen er en af mange måder at gøre det på. Hele 77 procent af alle danske grundskoler er tilmeldt smagekassen, der uddeles i uge 43-35 i Coop-butikkerne.
Den er gratis og indeholder råvarer og opskriftshæfter til brug for undervisningen i hjemkundskab, og det er lærerne, der selv tilmelder klasserne til ordningen. I år er der et rekordstort antal tilmeldinger, nemlig knap 6.600 skoleklasser med cirka 158.000 børn. En stigning på mere end 20.000 deltagere i forhold til sidste år.

Opgaver og opskrifter er udviklet af ernæringseksperter og er særligt tilpasset aldersklassen, for eks. er opskrifter delt op i mange trin med udførlige forklaringer, og samtidig er der metodevideoer på den prisbelønnede GoCook kokkeskole-app.

Ofte har skolerne omkring 10 kroner per elev per hjemkundskabstime, og det gennemarbejdede materiale fra GoCook er et reklamefrit tilbud til at opkvalificere undervisningen i hjemkundskab. Sidste år var temaet kartofler, i år er det sund fastfood. Hver tilmeldte skole har i gennemsnit 3 klasser med.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '15.000 børn i Nordjylland laver fastfood i skolekøkkenet ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER