Pas på – SKAT tjekker dit havearbejde

Pas på – SKAT tjekker dit havearbejde

7. oktober 2014 - kl. 0:04 - af

Haekklipper508 gange har SKAT været ubuden gæst og kontrolleret for sort arbejde i private boligejeres haver.

Når håndværkerens varevogn står parkeret uden for huset, stilladset er stillet op eller cementblanderen står og kører, så er der risiko for, at SKATs medarbejdere kigger forbi byggepladsen hjemme i din have. Siden juni 2012 har SKAT haft lov til at kontrollere udendørs byggearbejde på privat grund, og det har de i sidste halvår af 2012 og hele 2013 gjort 508 gange, viser tal fra SKATs Gennemsigtighedsrapport. Det svarer til mindst én kontrol hver dag.

– Særligt i Nordsjælland har SKAT oplevet tilfælde, hvor villaejere havde ansat udenlandske håndværkere, der ikke havde orden i papirerne og skattebetalingen. Hvis indsatsen fortsætter med samme styrke, vil den uden tvivl være med til at begrænse det sorte arbejde, siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Michael Riff Alexandersen.

I dag skal de håndværksfirmaer, der arbejder på et byggeprojekt, sætte et skilt op på gaden, så det er synligt for alle, hvem der arbejder på byggepladsen. Det gælder også arbejde udført i baghaven hjemme hos hr. og fru Jensen, når opgaven er større end 50.000 kroner inkl. moms og tager mere end en dag.

– Både kravet om synlige skilte og SKATs ret til at kontrollere hvem, der arbejder i baghaven, er en ny stil, som boligejerne har skullet vænne sig til. Kort sagt skilter vi med, at vi har orden i sagerne, når vi bygger ny terrasse eller får lagt nyt tag. Vi skal gerne derhen, hvor det er pinligt at få udført sort arbejde, mens hvidt arbejde, der er udført under ordnede forhold. er noget, som vi praler med, siger Michael Riff Alexandersen.

Også Arbejdstilsynet er med, når SKAT er på kontroltur på de danske villaveje.

– Selvom arbejdet foregår i en lukket baghave, skal sikkerheden og arbejdsmiljøet jo være i orden alligevel. Så det er en god kombination, at de to myndigheder arbejder sammen, siger Michael Riff Alexandersen.

SKAT og Arbejdstilsynet har dog ikke lov til at gå indenfor i private boliger, men må kun kontrollere det arbejde, der foregår udendørs.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk 

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pas på - SKAT tjekker dit havearbejde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER