Fondspenge udbetalt til Voerså<br>…

Fondspenge udbetalt til Voerså

7. oktober 2014 - kl. 8:00 - af

IMG_5506_600x250– Det har været en lang og sej kamp, men nu kan vi ånde lettet op, siger formanden for Voerså Byudvikling, Gynther Mølgård, og fortsætter.

– For år tilbage søgte vi fondene Friluftsrådet og Fiskeriets LAG om midler til projekt 1, på den gamle krogrund i Voerså, hvor Voerså Kro engang lå, og som Voerså By nu er ejer af. Projekt 1 har drejet sig om genopretning af åbredden, spunsvægge langs åen, sidde- og ståtrapper samt bålhytte ved åen. Kampen for at få bevillingerne på knap kr. 400.000 – udbetalt har været hård, på grund af bureaukratiet indenfor fondene. Så hård og lang, at vi næsten var ved at opgive det hele. Vi måtte have det helt op på ministerplan, før der virkelig kom gang i sagerne, men nu er det hele vendt på hovedet, og i Voerså er der nu glæde over, at udbetalingerne fra Friluftsrådet på

kr. 189.000 – og fra Fiskeriets LAG på kr. 197.285 – har fundet sted. Pengene rækker endda til, at vi nu kan gå i gang med renovering af ”Rørhønen”, der er et lille hus, der ligger tæt på åen. ”Rørhønen” er tænkt som et infocenter for hele byen med de to havne samt lokalområdet, og alt det der foregår, på den gamle krogrund. Renoveringen går i gang, her i den kommende vinter og forår, siger Gynther Mølgård.

Klar med ny gejst

– Vi har nu fået gejsten igen i bestyrelsen, og det giver mod på at gå i gang med projekt 2, der omfatter multicenter, butik/kiosk med dagligvarer samt eventuelt en kro, og så var tanken om et aktieselskab på tale på sidste bestyrelsesmøde for at sætte rigtig skub i tingene, fortæller formanden.

Byudviklingen holder bestyrelsesmøde igen torsdag 23. oktober, og endnu 5 møder inden næste forår.

IMG_4714_600x400IMG_4589_600x400 IMG_6508_600x400 IMG_4716_600x400 IMG_4715_600x400 IMG_4710_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fondspenge udbetalt til Voerså
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger