Ekstraordinært møde om vindmøller ved Sæby

Ekstraordinært møde om vindmøller ved Sæby

7. oktober 2014 - kl. 16:10 - af

Vindmoeller_600x250Det kommunale Plan- og Miljøudvalg holder torsdag ekstraordinært møde med kun ét punkt på dagsordenen.

Udvalget skal her drøfte og tage stilling til endelig vedtagelse af lokalplan samt kommuneplantillæg for vindmøller på gården Kragelund ved Østkystvejen i udkanten af Sæby.

Til sagen hører desuden en VVM-redegørelse, og spørgsmålet har været offentligt fremlagt fra starten af juli til midten af september, og der har i løbet af offentlighedsfasen været afholdt et offentligt møde. Kommunen har i den forbindelse modtaget 5 høringssvar og indsigelser. Indsigelserne har dog ikke ført til, at der foreslås ændringer i den endelige vedtagelse.

Lokalplanen åbner mulighed for, at der kan opstilles 8 vindmøller, heraf 4 møller med en totalhøjde på maksimalt 107 meter. Der er i forvejen opført 2 møller af denne type i området samt 4 møller med en totalhøjde på maksimalt 150 meter i forbindelse med samme ejendom.

Lokalplanen har bestemmelser, som sikrer at vindmøllernes omdrejningsretning, tårntype, farve m.v. bliver ensartet, samt at eksisterende mindre møller skal nedtages, inden nye møller opføres.

Lokalplanen skal være med til at sikre, at der ved placering og udformning af vindmøllerne tages særlige hensyn til forebyggelse af gener fra støj, reflekser og skyggekast i forhold til omkringliggende beboelser. Endvidere skal det sikres, at møllerne indpasses så hensigtsmæssigt som muligt i landskabet.

Det er en stor sag, Plan- og Miljøudvalget står over for. Alene mængden af bilag løber op i langt over 300 sider. Heriblandt er der bl.a. visualiseringsbeskrivelser af, hvorledes møllerne vil kunne ses fra mange forskellige steder.

Plan- og Miljøudvalget skulle have drøftet sagen på møde den 30. september, men sagen blev udsat.

For særligt interesserede kan alle bilag ses via dette link:

http://frederikshavn.dk/meetings/Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget%20(%C3%85ben)/2014/09-10-2014/Dagsorden%20(%C3%85ben)/PMU-09-10-2014%20-%2000%20Dagsorden%20med%20bilag.pdf

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ekstraordinært møde om vindmøller ved Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger