Strandparker og udvikling i Frederikshavn Kommune

Strandparker og udvikling i Frederikshavn Kommune

5. oktober 2014 - kl. 16:39 - af

KappelborgI turisterhvervet arbejder vi hele tiden for at sikre at vi har gode helårsarbejdspladser, fordi vi tror på at det giver det højeste kvalitetsniveau året rundt. Vi arbejder på at sikre at vi er interessante for vores gæster, at vi er tilgængelige, at vi har noget at byde på uanset om det regner, sner eller solen skinner. Her i vores kommune skal man nyde at være gæst. Hele året.

Det kan du som borger bidrage til. Det kan du som erhvervsdrivende bidrage til. Vi har igennem de sidste to år arbejdet med en Potentialeplan for Skagen. En rigtig god og spændende måde at arbejde med nye muligheder på. Her er borgere inddraget ved åbne møder, her er erhvervet inddraget på tværs af brancher, her er inddraget forskellige synspunkter ved at der både har været medarbejdere, ledere og embedsfolk, der har givet sit besyv med til: Hvordan kan Skagen udvikle sig positivt og attraktivt i fremtiden?

Frederikshavn kommune er en kommune der gerne vil udvikling. Det mærker jeg tydeligt når jeg bevæger mig rundt, både i erhvervet men også hos de fleste politikere. Embedsfolkene i kommunen engagerer sig og bidrager til at se muligheder.

Det har vi som borgere også pligt til at gøre. Vi er i en situation, hvor vi ikke kan tillade os at synes at alt skal være som det plejer. Så går det ganske enkelt den forkerte vej. Og alt nyt er altså ikke per automatik noget ganske forfærdeligt.

Når man i Frederikshavn siger ja til at lave palmestrand, undersøger muligheder for at lave skibakke eller arbejder med at lade vandet komme til byen, eller helt andre skæve muligheder, så er det fordi man godt ved at der skal forandringer til.

Når man i Sæby er glad for den strandpark man har fået, så er det fordi toiletforholdene og de omkringliggende muligheder er blevet væsentligt bedre. Og ikke mindst er der blevet meget mere opsyn med stedet og dermed renholdelsen. Den nye strandpark med den nyanlagte volleyballbane skaber spændende oplevelsesmuligheder, der gør det endnu mere attraktivt at være i Sæby og drive forretning i Sæby.

Når man i Skagen fra kommunalt hold foreslår en Strandpark ved Sønderstrand, så ser alle straks en forfærdelig strand med grimme parasoller og grimme liggestole flydende over hele stranden. Det er bare slet ikke det, der er hensigten.

Vi har, alle steder i kommunen, brug for at toiletforholdene opgraderes og gøres helårsåbne. Vi har brug for bedre faciliteter for vinterbadere, vi har brug for at strandene kan benyttes og passes på – hele året. Vi har også brug for, at der er helårsåbne toiletter ved Sønderstrand. Vi har brug for at man kan købe en is eller en sodavand, når man en hel dag er ved stranden med familien. Vi har brug for at der er områder vi kan arbejde med, så vi kan udvikle os i takt med tiden.

Det skal naturligvis gøres så det ser ordentligt ud, og helst så det passer ind i vores fantastiske natur. Det er også det, der er hensigten.

I vores kommune er vi desværre ramt af fraflytning og har været det i flere år nu. Det betyder, at der ikke er lige så mange borgere til at holde liv i vores butikker, vores restauranter, vores kulturtilbud, vores børnehaver, skoler, læger osv. Det betyder, at der er forretninger som må lukke. Og det er med til at borgerne får ringere indkøbsmuligheder.

Vi har forskellige muligheder for at sikre, at der fortsat er et godt udbud og muligheder hele året rundt. Men det kræver at vi skaber mere omsætning i vores kommune.

En af mulighederne er øget turisme. Hvis vi skal have øget turisme, så er der følgende måder at gøre det på:

  • Vi kan forsøge os på nye markeder,
  • Vi kan forsøge at få flere til at besøge os gennem øget markedsføring,
  • Vi kan udvide vores udbud (attraktioner, begivenheder, hoteller, nyheder osv.), så der er flere og nye gæster der bliver tiltrukket.

Men én ting er helt sikkert. Udvikling og muligheder kommer ikke af sig selv, og det kommer ikke ved at vi gør som vi plejer.

Udvikling og muligheder er også sigtet med Potentialeplanen for Skagen, der har været iværksat i forbindelse med et større EU-projekt. Her har 10 særlige danske feriesteder været udpeget til at arbejde med nye udviklingsmuligheder.

Måden og processen har været så god og konstruktiv, at det er et stort ønske fra turistforeningen, at vi bearbejder alle vores interessante turistområder på samme måde.

Jeg håber på at vi kan igangsætte bearbejdelsen af en potentialeplan for Strandby allerede her i efteråret og en tilsvarende plan for Sæby i løbet af foråret.

Herefter vil vi så tage fat på samme måde med andre områder.

Men det kræver, at der er nogle der vil være med og vil bidrage med viden og interesse for udviklingen af netop deres by eller område.

Forudsætningen for at lave god og bæredygtig turisme er, at der er noget helt særligt; det helt særlige sted som turisterne vil betale for at besøge. Ellers vil det aldrig lykkes. Turister skal mærke at de er velkomne og vi som borgere er afgørende for det gode værtsskab.

Vi er noget helt særligt i Frederikshavn kommune. Og vi er noget helt særligt hvert vores sted. Det skal vi dyrke i fællesskab og være bevidste om. Vi skal ikke tro, at vi er noget særligt – bare fordi vi bor et særligt sted; nej vi er noget særligt fordi vi er en del af fællesskabet: vores naboer, vores by, vores måde at være på, og fordi vi er stolte af det vi har og der hvor vi bor.

Vi skal respektere at der er store forskelle på at bo i Aalbæk eller i Skagen, i Sæby eller i Frederikshavn, i Strandby eller i Jerup. Men vi har alle det samme behov. Behov for at blive anerkendt som noget særligt, at føle at vi er en del af fællesskabet og at vi bliver taget alvorligt. Vi har også mange ensartede behov og ikke mindst har vi behov for en god fungerende kommune, en god dialog og en positiv tilgang til vores fælles muligheder.

Det er fantastisk at stå sammen, når vi bliver mast op i en krog. Som f.eks. lige nu hvor man er ved at fjerne en akut bil i Skagen. Her burde alle Frederikshavnere, Sæbynitter, Aalbækkere, Strandbynitter osv. være lige så meget på barrikaderne, så vi virkelig står sammen.

Men det er også fantastisk når vi står sammen om at ville hinanden det godt og bakker op om nye udviklingstiltag, der gør os alle lidt rigere. Hvis ikke på penge, så på muligheder og oplevelser.

Med ønsket om at vi alle tager medejerskab for at få skabt en fremgangsrig og skøn kommune, med et tiltrækkende erhvervsliv, med tiltrækkende arbejdspladser og med masser af gæster hele året, så glæder jeg mig til et spændende efterår og en dejlig fremtid.

 

Mange hilsner fra

Turistdirektør Lene Kappelborg
Turisthus Nord

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Strandparker og udvikling i Frederikshavn Kommune ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER