Nedlæggelse og salg af Præstbro Ældrecenter

Nedlæggelse og salg af Præstbro Ældrecenter

2. oktober 2014 - kl. 0:08 - af

FHK_Logo_cmykSocialudvalget skal på sit møde i dag tage stilling til endelig nedlæggelse af og salg af Præstbro Ældrecenter.

Boligerne på Præstbro Ældrecenter er kommunalt ejede ældreboliger, og Socialudvalget har i forbindelse med budget 2015 besluttet at nedlægge centret.

Det betyder, at kommunen kan træffe beslutning om at nedlægge boligerne uden at indhente udtalelse fra Landsbyggefonden eller tilladelse fra Socialministeriet. Ved nedlæggelse af boligerne skal kommunen indfri de støtteberettigede lån, der er optaget i boligerne. Herefter kan kommunen anvende boligerne til andre formål og sælge ejendommen. På nuværende tidspunkt er restgælden i ejendommen knap 600.000 kr.

Det fremgår af sagsfremstillingen, at Præstbro Ældrecenter i løbet af de seneste år har oplevet en faldende efterspørgsel på de i alt 9 boliger på centret, og da man fandt det betimeligt at nedlægge Præstbro Ældrecenter var der blot 5 beboere.

Der peges på, at processen med at nedlægge boligerne er forløbet planmæssigt og i en god tone, hvor der er taget hånd om hver enkelt beboers individuelle ønsker til en ny plejebolig. Med udgangen af juli måned i år var den sidste beboer fraflyttet ældrecentret.

Ved lukning af Præstbro Ældrecenter bliver kommunens plejeboligkapacitet mindre, idet der fremover er 7 plejeboliger færre i det samlede plejeboligudbud. Det har været muligt at begrænse kapaciteten, fordi Præstbro Ældrecenter igennem længere tid ikke har været fuldt optaget, og fordi ældrecentre andre steder i kommunen heller ikke har udnyttet kapaciteten fuldt ud.

Lukning af ældrecentret i Præstbro medfører en årlig besparelse for socialområdet på ca. 3 mio. kr.

Derfor kan man med udgangen af september overdrage centerbygningerne til kommunens ejendomscenter, som snarest vil udbyde dem til salg. En sådan beslutning kræver efterfølgende også Økonomiudvalgets accept.

Socialudvalget består af formand Jørgen Tousgaard (A), Pia Karlsen (V), Helle Madsen (V), Bent H. Pedersen (A), Lars Oldager (O), Karl Falden (A) samt Irene Hjortshøj (A).

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nedlæggelse og salg af Præstbro Ældrecenter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER