Livsfarlig drage i børnehaven<br>…

Livsfarlig drage i børnehaven

2. oktober 2014 - kl. 13:10 - af

IMG_7190_600x250Det var hvad børnene i Voerså Børnehave kom ud for, da de i nogen tid havde arbejdet med ”Middelalder i børnehøjde”. Mens børnene var i gang med temaet, kom der pludselig en farlig drage ind i børnehaven. De mest modige gik til angreb med deres hjemmelavede køller og sværd, mens andre tog oplevelsen noget betuttet og så halvskræmte til. Til sidst blev den farlige drage nedkæmpet, og så blev der drukket drageblod.

– I børnehaven har vi arbejdet med emnet ”Middelalder i børnehøjde”, hvor vi har talt med børnene om, hvordan middelalderfolket levede, og om der overhovedet fandtes tandlæger, fjernsyn, computere, hvordan de lavede mad samt en hel del mere. Nogle af børnene har lavet køller og sværd, mens andre har lavet buer. Vi har lavet mad på udendørs bål som middelalderbrød med dej, gulerødder og skinke, og der har været ridderkampe, hvor børnene har kæmpet med køller og sværd. Vi har også leget gamle lege fra middelalderen med blandt andet firtræk og dragedyst med reb og træklodser, der skal erobres. Hver dag har børnene haft udklædningstøj med hjemmefra, og de har mange dage leget udklædte på legepladsen, fortæller børnehavens daglige pædagogiske leder Mette Krarup.

Den venlige drage ”PUFF”
Onsdag 1. oktober var det så tid at vise forældre, søskende og andre pårørende, hvad der var kommet ud af middelaldertemaet, og mens børnene var i gang med bål udenfor samt middelalderlege i Grøn stue, og forældrene hyggede sig sammen i Blå stue med kaffe og hjemmebagt kage med kulørt slik, kom der pludselig endnu en drage ind i børnehaven. Men denne gang var alle rolige, for det var den venlige drage ”Puff” i pædagogmedhjælper Majbrit Hansens skikkelse. Den venlige drage blev godt modtaget af børnene, og de fulgte dragen hele vejen rundt i børnehaven, indtil dragen fandt drageblod – og nu blev der atter drukket drageblod, som afslutning på middelaldertemaet.

IMG_7189 IMG_7191 IMG_7178 IMG_7167 IMG_7175 IMG_7188 IMG_7168 IMG_7192 IMG_7182 IMG_7166 IMG_7173 IMG_7176_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Livsfarlig drage i børnehaven
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER