Det må vist være det man kalder nudging!

Det må vist være det man kalder nudging!

22. september 2014 - kl. 11:54 - af

Michael Jentsch_600x250En menneskekrop er ikke skabt til at sidde for længe af gangen. Det har Mikael Jentsch, Kommunaldirektør i Frederikshavn Kommune indset og taget action på.

Steen Heftholm, medlem af Trivsels- og sundhedsfremmegruppen, kom for nogle måneder forbi Kommunaldirektørens kontor med en stå måtte. Den har været Mikael Jentsch´s ”ståsted” lige siden.

”Jeg blev positivt overrasket over den ændring af arbejdsstilling, som ståmåtten giver. Det har givet mig den positive sidegevinst, at jeg nu næsten er fri for ondt i nakken, når jeg er på arbejdet. Det eneste tidspunkt jeg sidder ned på er, når jeg er til møder eller indtager min frokost i kantinen”, fortæller Mikael Jentsch.

Han fortsætter: ”Det har ikke været en svær overgang. Det kom faktisk helt af sig selv. Jeg kan kun give det gode råd videre – stå op når du arbejder! Kroppen virker bestemt til at have gavnlig effekt af det”.

Rent faktuelt kan Steen Heftholm fortælle, at når man står op 5½ time om dagen, så svarer det til at løbe ca. 4,5 km, svarende til at forbrænde 330Kcal.

”Og det er jo ikke så ringe”, slutter kommunaldirektøren, der har sat sin arbejdsstol til side. For smides væk det skal den ikke, men man ved jo aldrig.

”Trivsels- og sundhedsfremmegruppen er stolte over, at vi med små tiltag, kan være med til at gøre arbejdsdagen bedre for de ansatte, og stå-måtterne er nu at finde rigtig mange steder i vores organisation”, udtaler trivselskoordinator Lilly Pedersen.

En kommentar til “Det må vist være det man kalder nudging!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Det må vist være det man kalder nudging!”

  • Asger Breindahl Ridderhaugen

    Det er dejligt at høre, at nudging også er begyndt at komme ud i de mindre kommuner. Der er nemlig rigtig mange muligheder i nudging, og her tænker jeg ikke kun på kommunaldirektørers sundhed. Vi har hjulper Manchester kommune i England med en skraldekampagne, der skal få flere til at bruge skraldespandende i bymidten, det kan du læse mere om her: http://decisiondesign.dk. Vi har også hjulpet HOFOR med at få deres kunder til at spare på vandet, til gavn for både miljøet og pengepungen.
    Men tilbage til kommunaldirektøren, så er det altså ikke sundt at stå op en hel dag. Det anbefales ikke at stå op mere end 1 time af gangen. Så frem til kontorstolen igen, i det mindste lidt af tiden.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det må vist være det man kalder nudging!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger