Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

3. september 2014 - kl. 0:03 - af

250x600 Finans6SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Svag udvikling i BNP i 2. kvartal

BNP faldt med 0,3% i 2. kvartal

Sidste uges vigtigste nøgletal har været offentliggørelsen af Nationalregnskabet for 2. kvartal, hvor det primære fokus var på udviklingen i BNP. Tallene var ventet med spænding, fordi vi hen over sommeren har fået blandede nøgletal i relation til den økonomiske udvikling i 2. kvartal, og fordi Europa i samme periode oplevede økonomisk stilstand. Dansk økonomi er en lille åben økonomi, og vores konjunkturer afhænger i høj grad af den økonomiske udvikling omkring os.

Tallene skuffede og viste, at BNP i 2. kvartal faldt med 0,3 % i forhold til 1. kvartal. Det var især eksporten, der bidrog negativt til væksten, idet eksport af varer og tjenester faldt med hele 1,6 % i forhold til i 1. kvartal. Europa, og dermed også Danmark, er blevet ramt af, at den globale vækst har udviklet sig svagere end forventet. På plussiden udvikler beskæftigelsen sig fortsat flot. Således steg beskæftigelsen med 6.400 personer i 2. kvartal. Fremadrettet er vi forsigtige optimister på vegne af dansk økonomi. Det er stadig vores vurdering, at vi befinder os i begyndelsen af et økonomisk opsving, men der er ingen tvivl om, at opsvinget er svagt og skrøbeligt.

Stigende optimisme i industrien, men niveau fortsat lavet

I sidste uge offentliggjorde Danmarks Statistik også nye tal for industritilliden for august. Industritilliden er et nøgletal, der kort sagt ”måler humøret” hos de danske industrivirksomheder. Industritilliden har været aftagende siden marts i år og lå i juli på et så negativt niveau, at vi skal tilbage til de store kriseår i 2008-09 for at finde lign. niveauer. Industritilliden i august rettede sig lidt op og steg til -6 mod -13 i juli, når man korrigerer for sæsonudsving. Industritilliden trækkes op af, at produktionsforventningerne igen er blevet positive, ligesom industrien i langt mindre grad vurderer, at deres lagre er for store.

Selvom industritilliden stadigvæk er negativ, er det en positiv nyhed for dansk økonomi, at den har rettet sig lidt op. Fremadrettet forventer vi, at den globale vækst, inkl. væksten i Europa, vil tage til i styrke, og vi forventer dermed, at industritilliden bør stige herfra. Højere vækst på vores eksportmarkeder vil udmønte sig i højere efterspørgsel efter danske varer, hvilket vil øge aktiviteten i den eksporttunge industri, og dermed også optimismen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger