Den kritiske forbruger har magt!…

Den kritiske forbruger har magt!…

25. august 2014 - kl. 0:11 - af

grund 600x250I et indlæg tidligere på ugen gav også jeg udtryk for den harme og magtesløshed, de fleste Sæby borgere føler, når de passerer den tomme brandtomt ved lille Nytorv, som den lokale ejendomsmægler Kurt Strøm nu i ti år har ladet henligge som en skamplet – i alle årene under dække af at ”den er lige ved at blive solgt”.

Kommunen er sat skakmat i sagen – på samme måde som i øvrigt i sagen om tomten ved Sæby Gamle Skole – da ejerne formelt følger loven med hensyn til afskærmning osv.

Et er imidlertid lov og jura – noget andet er anstændighed og moral – og ingen af de nævnte lodsejere og spekulanter ejer åbenbart antydning af det sidste.

Og hvad kan man så gøre som borger? – Jeg fik den ide at oprette en facebookside, hvor harme borgere kunne få luft – og måske bidrage med løsninger, der kunne stoppe misligholdelsen af de nævnte arealer i midtbyen.

Mit forslag har været refereret i såvel Sæby Avisen som i Nordjyske – sidstnævnte gik så vidt som til at sige, at jeg ”gik i krig mod Kurt Strøm”.  Ordet ”Krig” fik mig lige til at vende skråen engang.

Adskillige borgere har givet udtryk for deres mening i forbindelse med disse indlæg. De fleste har været positive overfor ideen, men der har også været nogen få der bakker ejendomsmægleren op – og i øvrigt anfægter mine motiver som politiske eller personlige. Jeg kender ikke personligt den nævnte mægler, og vil ikke drage mine politiske holdninger i almindelighed ind i denne sag – der i øvrigt ikke har spor med politik at gøre.

Jeg har derfor vurderet, at en facebookside let ville udvikle sig til et ”for eller imod Kurt Strøm”, og en del af indlæggene på en sådan side ville blive ret så personlige – måske grænsende til det injurierende. Jeg ville som administrator af en sådan side skulle virke som en, der både udfører censur og er ansvarshavende for det der måtte komme. Det synes jeg ikke, jeg efter nærmere overvejelse har lyst til.

Jeg vil i stedet opfordre byens borgere til at bruge den magt, vi har som kritiske forbrugere og overveje, om Kurt Strøms forretning – så længe sagen verserer – er en seriøs samarbejdspartner, når der skal købes eller handles fast ejendom.

Hvis man som jeg mener, at han har et problem med troværdigheden, kunne man jo lade det sive i sin bekendtskabskreds – og fortælle folk, når de spørger, hvem der er ansvarlig for skampletten for enden af gågaden.

For mit eget vedkommende vil jeg med jævne mellemrum rejse sagen her på Sæby Avisens sider – samt undersøge om der på nogen måde også kan lægges pres på ejerne af Skolegrunden, selv om disse ikke er lokale folk, der til daglig skal konfronteres med deres egne forsømmelser.

 

Søren Visti Jensen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Den kritiske forbruger har magt!...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER