Kend din landsby – Fra sted til sted

Kend din landsby – Fra sted til sted

30. juli 2014 - kl. 15:47 - af

IMG_6718_600x250Et Distriktsudvalgsprojekt under Frederikshavn Kommune.

Projektet blev startet op i uge 31 med deltagelse af både fastboende og turister. Der blev lagt ud i den sydlige del af kommunen, og første projekt var ”Voerså til hest”. Her deltog 18 ekvipager med egen hest, og inden rytterne blev sluppet fri på en 8 kilometer lang rute i området, åbnede byrådsmedlem Mette Hardam (V) projektet ved at klippe snoren efter en kort velkomst og tale. Mette Hardam deltog selv i rideturen.

Efter alle var kommet i mål på Vestergårdsvej i Voerså, blev hestene vandet og fodret med kraftfoder og hø. Så blev der tændt op i grillen, og alle hyggede sig på bedste måde.

Næste projekt var ”Børnevenlig vandretur ved Lyngså”. Her gik gåturen fra Værestedet og til stranden, hvor der blev samlet masser af store flotte strandskaller og kigget lidt på planter og buske med bær samt vand og strand.

”Cykeltur gennem Albæk Bakker” havde samlet 19 cyklister på 18 cykler – herunder en tandem. Startstedet var den gamle krogrund i Voerså til Sdr. Dam, Mølholt og Albæk.

På dag 2 var der vandreture mellem Voerså og Lyngså og omvendt. Der blev lagt ud i Voerså fra den gamle fiskerihavn, og da deltagerne var nået til Lyngså, var der et tiltrængt pitstop på Værestedet. Efter en kort pause gik turen tilbage til Voerså, men nu var flokken blevet større, for nu fulgte flere deltagere med fra Værestedet til Voerså og tilbage til Lyngså igen.

Om eftermiddagen startede ”Voer å i kano”. Her deltog omkring 20 personer fordelt på 9 kanoer, som sejlede fra Fæbroen til jollehavnen i Voerså. En god motionstur på et par timer. Da alle var kommet i land, var der grillmad og forfriskninger på havnen, som en del benyttede sig af.

På alle turene var der guider med, der fortalte om steder og seværdigheder.

For de første 2 dages vedkommende, var det brandvarmt, og der blev da også svedt bravt i heden. For at nogen ikke skulle gå ”kolde”, blev der uddelt rigeligt med iskolde vandflasker og frugt.

Projekterne fortsætter i hele uge 31 og kan følges på facebook: ”Fra sted til sted”.

IMG_6754 IMG_6751 IMG_6697 IMG_ 8888 Mette Hardam IMG_ 8889 Mette Hardam IMG_4813 IMG_6714Turleder John Vogn

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kend din landsby – Fra sted til sted' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER