Total gør klar til prøveboring selvom fristen ikke er udløbet

Total gør klar til prøveboring selvom fristen ikke er udløbet

25. juli 2014 - kl. 9:05 - af

Skifergas_600x250Selv om fristen for at klage over sagen om prøveboring efter skifergas i Dybvad endnu ikke er udløbet, arbejder det franske selskab Total fortsat på stedet.

Klagefristen udløber først den 19. august, så det er med stor vrede, at borgerne i Dybvad kan se, at firmaet stadig fortsætter med at gøre klar til prøveboringen, selvom Natur- og Miljøklagenævnet har sagt stop for boringer indtil fristens udløb.

Anne-Marie Kristensen, der er nabo til borestedet i Dybvad, fortæller til TV2/Nord, at hun ikke forstår, hvorfor Total nu fortsætter med at gøre klar til boringer. Hun har selv klaget tre gange, og hun mener at kommunen burde stoppe alt arbejde i forbindelse med projektet, ind til klagerne er behandlet.

”Jeg kan ikke forstå, at kommunen ikke behandler vores klager med opsættende virkning, sådan at alting bliver stoppet, indtil Natur og Miljøankenævnet har sagt god for, at de må have lov til at fortsætte”, siger hun til TV2/Nord.

Hos Protestbevægelsen imod Skifergas forstår de heller ikke helt fremgangsmåden.

”500 mennesker har klaget, og alligevel nytter det ikke noget, for tingene bliver gjort inden klagefristen er udløbet. Vi er jo fuldstændig magtesløse”, siger Jan Rosenkrantz, der er initiativtager til Protestbevægelsen imod Skifergas.

Anders Brandt Sørensen, formand for Plan og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune fortæller, at kommunen ifølge loven ikke kan gå ind og forbyde Total at arbejde på stedet, men han mener også at byens borgere ikke behøver være bekymret, da Total vil blive bedt om at reetablere området, som det så ud før, hvis borgerne får medhold i deres klager.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Total gør klar til prøveboring selvom fristen ikke er udløbet ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER