Cafésommerglæder i Clasens Have…

Cafésommerglæder i Clasens Have…

25. juli 2014 - kl. 11:39 - af

Gaester i CafésommerglaederI Clasens have ved Fiskerstien bag Clasens gård i Algade 3 serverer Sæby Museums Forening kaffe, lagkage og hjemmebagt Adda Gustav Wiedkage i weekenden.
I den skønne og stemningsfulde Clasens Have skal der ikke meget til, for at forestille sig hvordan landets mest kendte kunstnere og forfattere fandt afslapning og godt selskab her i løbet af 1800tallets slutning.

Sæby Museums Forening skaber igen liv og stemning i haven når der lørdag d. 2. og søndag d. 3. august fra kl. 13.30 stilles an med Café i haven. Der sælges både kaffe og lagkage, og den til den særlige lejlighed hjemmebagte Gustav Wiedkage.

Gustav Wied
Sæby Museum har i en årrække haft tradition for at vise en udstilling i havens lille anneks ved Fiskerstien, omhandlende kunstnerlivet i haven. Der har tidligere været fokus på Herman Bang og den unge Adda Ravnkilde og i år er det Gustav Wied, der er kommet i centrum. Og det ville han have syntes godt om. Gustav Wied kunne godt lide at være centrum i festligt lag, og det var han ofte sammen med kunstnervennerne i Clasens Have. Som den eneste af kunstnerne, der var tilknyttet Sæby, boede Gustav Wied her fast med sin familie i 4 år i 1890erne i huset Rolykke på Aalborgvej i udkanten af Sæbygård skov. Her blev ægteparret også gift – godt nok havde Gustav Wied annonceret giftemålet i avisen år forinden, men det var blot for at forarge svigerfaderen. Her fandt Gustav Wied inspiration og skrev nogle af sine store værker. Afsnittet om Gustav Wied i udstillingen er lavet af studerende fra historiestudiet på Aalborg universitet.

101årig spiller for 90årigs fødselsdag
I år kan museet i Sæby fejre sin 90 års fødselsdag. Det er landsdelens 2.ældste, og har således mange års historier bag sig, men overgås alligevel af musikanten, der festliggør fødselsdagen med musik. Som noget helt særligt i årets Cafédage i Clasens Have spiller den 101 årige Erling Mehlsen nemlig op sammen med Helge Wittrup på klaver, fra kl. 14-16. Således er der lang op til et par hyggelige eftermiddage i den stemningsfulde gamle have bag Clasens Hotel. Velkommen.

Udstillingen er åben hver dag fra kl. 10-16.
Café Sommerglæder er åben lørdag d. 2. og søndag d. 3. august fra kl. 13.30.

Cafegaester i den stemnings copy

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Cafésommerglæder i Clasens Have...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER