Mette Kjærsgaard og Co. fik fornuftig start ved Beach-VM 

Mette Kjærsgaard og Co. fik fornuftig start ved Beach-VM 

24. juli 2014 - kl. 8:52 - af

Beach haandbold_600x250Tirsdag var første spilledag ved VM, og for det danske landshold betød det typiske åbningskampe med lidt nervøsitet og usikkerhed, der skulle rystes ud af benene.

Første kamp var mod Spanien og sjældent har man set en beach-kamp blive afgjort med så lille margin i begge halvlege. Fra start til slut var det en tæt kamp, der bød på lidt nervøst spil og en masse spænding for alle på og omkring banen.

Holdene fulgtes pænt ad i første halvleg. En spansk føring 14-10 kort før tid var også meget tæt på at blive indhentet, men desværre for Danmark endte halvlegen 17-16 i spansk favør. Samme billede gjorde sig gældende i anden halvleg, hvor spanierne også nåede op på en fire points-føring, der blev hentet af de danske piger. Denne gang lykkedes det pigerne at afholde Spanien fra at score ved stillingen 12-12, og endnu en gang måtte de danske farver i golden goal i Recife. Spanien var dog lynhurtige på eksekveringen efter at have sikret sig bolden ved opgiverkastet, og de danske piger måtte skuffede gå fra banen, med et nederlag på 0-2.

”Vi er selvfølgelig skuffede over at tabe kampen, for vi føler egentlig, at det var et hold vi kunne slå. Men det var på den anden side en typisk åbningskamp, hvor vi lige skulle ryste noget nervøsitet af os, og spore os ind på dommerlinjen. Selv om vi spiller under niveau, taber vi kun med en pind og i golden goal, så det var så tæt, og kampen burde have gået i shoot out,” lyder det ærgerligt fra Morten Holmen.

Danmark-Thailand 2-0 (26-14) (14-12)
Mod Thailand var billedet et helt andet – i hvert fald i første halvleg, hvor Danmark kom blæsende ud af starthullerne og satte den ene bold efter den anden i nettet, mens der blev lukket godt af i det danske mål. 12-4 blev til 22-10, der blev til halvlegsresultatet 26-14. Men intet beach handball uden spænding! I anden halvleg brænder Danmark på for mange chancer, og lader Thailand hænge på, men mod slutningen var det dog de danske piger, der holdt fast i snoren og trak den vigtige sejr hjem.

”Vi fik snakket godt efter nederlaget til Spanien og spillede en god første halvleg mod Thailand. I anden halvleg havde vi for mange brændte chancer, men det er jo det, der er charmen ved beach handball; at selv om man vinder en halvleg stort, så kan billedet sagtens være et helt andet kort tid efter. Vi er rigtigt glade for de to point, og som resultaterne har flasket sig, så ser det fornuftigt ud,” vurderer Morten Holmen.

Nøglekampe i vente for damerne 
Trods tirsdagens nederlag til Spanien har damerne fortsat en målsætning om at tage andenpladsen i puljen og dermed få to point med videre. Derfor var onsdagens kampe mod Ukraine og Argentina ifølge landstræner Morten Holmen afgørende for den videre færd.

”Kampene mod både Argentina og Ukraine er helt åbne. Argentina vandt over Ukraine i åbningskampen, men tabte efterfølgende stort til Ungarn, og med det jeg har set, så bliver det en kamp, hvor alt kan ske. Ukraine har nogle meget store spillere på holdet, der er fysisk stærke, men det er mit indtryk, at vi taktisk har overtaget. Vi håber på at kunne strikke en god plan sammen og forhåbentlig få fire point med fra kampene,” lyder det fra Morten Holmen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mette Kjærsgaard og Co. fik fornuftig start ved Beach-VM ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER