Sommerhilsen fra Borgmester Birgit Hansen

Sommerhilsen fra Borgmester Birgit Hansen

19. juli 2014 - kl. 0:13 - af

birgit_hansen_1.maj_600x250”Det har været et hektisk halvt år i Frederikshavn Kommune.

Vi er godt i gang med rette til, så vi holder budgettet i år, og udvalgene har arbejdet seriøst med at gøre klar til budget 2015. Udfordringerne er store, og det er meget trist, at vi må afskedige personale, og at borgerne vil opleve ændret service niveau.

Med denne lille sommerhilsen vil jeg gerne udtrykke min store respekt for og tak til de ansatte, ledelsen og byrådet. Vi tager opgaven alvorlig. Det gør vi fordi, tallene viser, det er nødvendigt, men vi gør det også, fordi vi alle vil gøre det godt for den kommune, vi bor og/eller arbejder i.

Nu er der lidt sommer ro inden de politiske møder starter op igen. Noget af det første, vi tager hul på efter ferien, er politiske møder om budget 2015. Der er ikke det store at rykke rundt med, men når vi har de endelige tal fra økonomiaftalen mellem regeringen og kommunerne, kan vi holde politiske møder om prioriteringer.

At være det første sted i Danmark, hvor alle partier på Christiansborg, fraset Enhedslisten, har givet koncession til efterforskning efter skifergas, er en kompleks opgave, og sagen fylder meget. Vi har arbejdet efter forsigtighedsprincippet. Det var derfor Socialdemokraterne foreslog en VVM (vurdering af virkning på miljøet) før tilladelse til efterforskningsboring. Det er der ikke krav om, men vi forlangte det, og det er en god disposition. Jeg vil endnu engang slå fast: Frederikshavn Byråd skal ikke og vil ikke tage stilling til evt. udvinding af skifergas. Det er landspolitik, og folketingsmedlemmerne må på banen. Vi har i gruppen skrevet til to centrale ministre med ønsket om, de træder i karakter.

Opgaver er der nok af, men det er det, der driver. Lysten til at finde løsninger og kompromisser. Vær altid velkommen til at kontakte den socialdemokratiske gruppe for ideer, gode råd, kritik såvel positiv som negativ – vi er afhængig af dialogen med medlemmer, borgerne og ansatte.
Med ønsket om en god og fredfyldt sommer”, Birgit Hansen, Borgmester.

 

En kommentar til “Sommerhilsen fra Borgmester Birgit Hansen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Sommerhilsen fra Borgmester Birgit Hansen”

 • Flemming Sten

  Kære Birgit.

  Når nu Frederikshavn Kommune er det første sted hvor der skal prøvebores efter skifergas, er det fint, I har fået lavet en VVM redegørelse.
  Imidlertid garanterer en sådan redegørelse ikke, at der under prøveboringen sker fejl.

  Værre bliver det hvis der efterfølgende sker en industriel udvinding.

  Selvom udvindingen foregår i stor dybde, vil der altid være en risiko for at noget går galt og der sker en forurening af grundvandet.
  Hvis man ser sig lidt omkring på google, så findes der et utal af hjemmeside der beviser at det desværre stadig går galt.

  Det danske grundvand er ret enestående set på verdensplan, så derfor bør vi gøre alt for at sikre denne knappe ressource.
  Spørgsmålet er om byrådet vil løbe denne risiko, eller om det fremadrettet vil beskytte deres borgere mod en evt. grundvandsforurening.
  Her havde det været et vigtigt politisk signal til Christiansborg, hvis byrådet havde sagt nej tak og ladet de der ejer undergrunden tage beslutningen!
  Når jeg tillader mig at kæde de to ting sammen, er det fordi en “positiv” efterforskningsboring mere eller mindre automatisk vil udløse en industriel udvinding.
  Ellers er der ligesom ingen grund til overhovedet at lave en prøveboring.

  Du skriver at gruppen har skrevet til to centrale ministre.
  Jeg ved ikke hvad budskabet er, men jeg kan næppe tro det er et ønske om at lægge en “positiv” efterforskning på hylden.
  Er det imidlertid tilfældet, ja, så tager jeg hatten af!
  Fortsat god sommer,
  Flemming Sten

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sommerhilsen fra Borgmester Birgit Hansen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER