Ny digital cykelguide viser vej i Frederikshavn Kommune

Ny digital cykelguide viser vej i Frederikshavn Kommune

10. juli 2014 - kl. 10:03 - af

IMG_2621_600x250Den digitale cykelguide, der blev udviklet som del af Trafiksikkerhedsplanen for Nordstjerneskolen, kan nu bruges af alle cyklister.

– Med cykelguiden bruger vi nogle af de mange nye digitale muligheder for at nyttiggøre de data, kommunen allerede ligger inde med, fortæller Anders Brandt Sørensen, formand for Plan- og Miljøudvalget, og han uddyber: – Vi deler vore oplysninger om, hvor der er cykelstier, cykelbaner, helleanlæg eller sikring af vejkryds, så cykelguiden udvikles til bl.a. at kunne bruges af forældre og deres børn til at finde den bedste og sikreste vej at cykle til skole.

Cykelguiden er baseret på kendt teknologi og kan anvendes af alle via en pc, en smartphone eller tablet.

– Det smarte er, at guiden er baseret på teknologi og en brugerflade, som vi kender fra Google Maps, som gør den brugervenlig for alle typer cyklister – heriblandt vore mange cykelturister. Cykelguiden understøtter på denne måde et af kommunens fire vækstspor – nemlig oplevelser og turisme, udtaler Anders Brandt Sørensen.

Testet af lokale cyklister
Cykelguiden kan hjælpe dig med at finde den sikreste cykelrute, hvor der cykelsti og/eller cykelbane, eller den korteste rute, hvis du gerne vil hurtigt frem. Nogle af kommunens drevne cyklister har testet cykelguiden. En af dem er Claus Ryum fra Skagen.

– Indtil videre har jeg brugt cykelguiden her i Skagen, hvor jeg er projektmedarbejder og cykler rundt til de forskellige daginstitutioner. Jeg kender Skagen godt, så jeg har ikke brug for guiden til at vise vej, men jeg har konstateret, at den virker, for den foreslår den mest cyklistvenlige vej, fortæller Claus Ryum.

Selv om han ikke har brug for cykelguiden til at vise vej rundt i Skagen, er den alligevel ganske nyttig:

– Jeg bruger cykelguiden til at tælle, hvor mange kalorier, jeg forbrænder, når jeg cykler i forbindelse med mit job. Når jeg så er fremme ved børnehaven, kan jeg åbne dialogen med en god indgangsreplik, som ”Nu har jeg forbrændt så mange kalorier ved at cykle herhen, at jeg godt kan spise en halv bolle”. Det er med til at skabe en munter stemning, så cykelguiden har også en god social og sundhedsmæssig effekt, siger Claus Ryum.

Claus Ryum vil meget gerne anbefale andre cyklister at benytte cykelguiden, som han oplever, er meget brugervenlig. Han kunne godt tænke sig, at man via headset kunne blive guidet af en stemme, mens man cykler, og han har foreslået en ”Hjem” funktion, som man kender fra GPS’en.

– Cykelguiden er super god til cyklister, der ikke kender det område, de cykler i. Vi har et hav af turister, der cykler i Skagen, og de kan få meget fornøjelse af cykelguiden, fordi den er designet til at guide cyklister hen til de cyklistvenlige ruter, slutter Claus Ryum.

Fortæl os om dine smutveje!
Cykelguiden kan blive endnu bedre – bl.a. med de lokale cyklisters hjælp.

– Enhver cyklist kender sine egne smutveje, når man færdes på cykel rundt i lokalområdet. Vi har fx fundet ud af, at der er flere cyklistvenlige veje til Nordstjerneskolen, og det er med til at øge trafiksikkerheden. Derfor vil jeg gerne komme med en opfordring til alle kommunens cyklister: Fortæl os om dine smutveje, så vi kan gøre cykelguiden endnu bedre!, lyder det fra Anders Brandt Sørensen.

Du kan fortælle om dine smutveje på mailadressen: cykelguide@frederikshavn.dk

Find cykelguiden på hjemmesiden: www.frederikshavncykelguide.dk

Hent Frederikshavn Cykel guide By Kofoed & CO på App Store.

FAKTA om cykelguiden
Den foreslåede rute er baseret på en teknisk beregning. Afhængig af om du vælger ”Foretræk cykelsti” eller ”Korteste rute”, vil beregningen basere sig på forskellige faktuelle forhold. Vælger du ”Foretræk cykelsti” ligger der – ud over om der er cykelsti/-bane på ruten – en række andre forhold til grund for beregningen:

  • trafikbelastning på vejene
  • om der er lysregulerede kryds
  • om ruten kan planlægges igennem trafiksanerede boligkvarterer

Når du har indtastet den adresse, turen udgår fra – f.eks. hjemadressen og den adresse, der er mål for turen, vises ruten både på kort og som en beskrivelse i tekst. Rutebeskrivelsen kan sendes som tekstbesked f.eks. dit barns mobiltelefon.

Cykelguiden oplyser desuden om:

  • Stigninger og fald på ruten
  • Afstand til målet
  • transporttid ved 12 km/t, 15 km/t og 25 km/t
  • kalorieforbrænding ved henholdsvis 12 km/t, 15 km/t og 25 km/t
  • solopgang og solnedgang – altså hvornår cykellygterne skal tændes

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny digital cykelguide viser vej i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger