Frederikshavn bliver vært for VM i kvindehåndbold

Frederikshavn bliver vært for VM i kvindehåndbold

7. juli 2014 - kl. 20:34 - af

haandbold_600x250Arena Nord bliver et af de fire spillesteder, når Danmark er enevært for VM i kvindehåndbold i december 2015.

Sammen med spillestederne i Herning, Kolding og Næstved er Arena Nord i samarbejde mellem det Internationale Håndbold Forbund, IHF, og Dansk Håndbold Forbund blevet udpeget til at skulle huse de i alt 24 hold, der deltager i den 22. slutrunde om den største titel, kvindehåndbolden har at byde på.
– Vi kan næsten ikke få armene ned! Arena Nord bliver en fantastisk ramme om VM-kampene, og vi glæder os meget til at være super gode værter for de teams, der skal spille i Arena Nord og alle de tilskuere, der kommer til Frederikshavn for at se nogle af verdens bedste kvindelige håndboldspillere i aktion. Vi er mange, der håber på, at det norske landshold kvalificerer sig til VM, for vi har et nært forhold til vore naboer i Norge, og det vil være et scoop, hvis det norske landshold kvalificerer sig og får Frederikshavn som hjemmebane, udtaler borgmester Birgit S. Hansen.
– VM-værtskabet giver Frederikshavn Kommune og Nordjylland en fantastisk mulighed for komme helt ind i stuerne hos håndboldfans i hele verden. Vi bliver en del af en kæmpe sportsbegivenhed, der skaber både oplevelser og omsætning i vores byer. Med tildelingen af værtskabet viser DHF en stor tillid og flot anerkendelse af Frederikshavn og Arena Nord. En anerkendelse, som vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at leve op til, siger borgmester Birgit S. Hansen videre.
Også hos Dansk Håndbold Forbund er der udelt glæde over, at valget af værtsbyer blandt andet faldt på lige netop Frederikshavn.
– I Dansk Håndbold Forbund er vi ekstraordinært glade for, at vi ved VM 2015 får mulighed for at bringe dette enestående arrangement ud til håndboldbegejstrede byer over hele landet – især til Frederikshavn, hvor vi aldrig har været tidligere og hvor vi med VM håber at kunne lægge grundstenen til et frugtbart samarbejde til stor glæde for alle parter, siger DHF’s formand, Per Bertelsen.
– Såvel arrangementsmæssigt som sportsligt sigter vi i DHF lige så højt, som vi gjorde det ved januar måneds EM i herrehåndbold. Nu skal vi sammen med værtsbyerne og spillestederne gøre vores ypperste for at disse rammer bliver fyldt optimalt ud, og her er vi i DHF sikker på, at Frederikshavn Kommune og Arena Nord er de perfekte medspillere, siger Per Bertelsen.
Med kampene i den ene af de fire indledende grupper samt en ottendedelsfinale kan publikum i Vendsyssel plus de mange tilrejsende gæster glæde sig til at overvære ikke færre end 16 VM-opgør i Arena Nord.

FAKTA om VM i Kvindehåndbold
  • Slutrunden i Danmark 2015 er den 22. i rækken siden starten i 1957
  • Der har en gang tidligere været spillet VM i kvindehåndbold i Danmark. Det var i 1999, hvor DHF arrangerede den ene af fire grupper samt en 1/8 finale – alle kampe spillet i Kolding. Alle øvrige VM kampe blev ved den slutrunde spillet i Norge.
  • 24 hold inddelt i fire gruppe à seks deltager ved slutrunden i Danmark. Fem hold er allerede nu kvalificeret: Brasilien (forsvarende mester), Tunesien, Congo og Angola (første tre i Afrikas VM-kval), samt Danmark (værter)
  • Danmark har en gang tidligere vundet VM i kvindehåndbold. Det var ved slutrunden i Tyskland i 1997, hvor danskerne besejrede Norge 33-20. Ulrik Wilbeks sidste kamp som dansk kvindelandstræner i øvrigt.
  • Seneste VM i kvindehåndbold blev afviklet i Serbien i december 2013. Brasilien blev verdensmester ved at besejre Serbien i finalen. Danmark blev nummer tre efter at have slået Polen i kampen om bronze.
  • Arena Nord, Frederikshavn: Opført 2003, kapacitet 2.500 tilskuere.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn bliver vært for VM i kvindehåndbold' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger