Turistbranchen spår fremgang i sommerens overnatninger

Turistbranchen spår fremgang i sommerens overnatninger

4. juli 2014 - kl. 14:43 - af

Saebyguide_forside_600x250Sommersæsonen 2014 tegner positivt for de nordjyske overnatningssteder. Sådan spår branchen selv i en ny måling gennemført af VisitNordjylland.

I alt spår 55 pct. af de adspurgte overnatningssteder en stigning i sommerens overnatninger sammenholdt med samme periode sidste år, mens 36 pct. ikke forventer ændringer i forhold til sidste år.

Det er især de nordjyske feriehusudlejere, der forventer at byde flere turister velkommen denne sommer. Og især de udenlandske bookinger ligger højere i år end sidste år.

Forklaringen skal blandt andet findes i sidste års fremragende sommervejr, som har en positiv effekt på dette års bookinger.

Dertil kommer at tyskernes sommerferie falder sent i år. Flere steder i Nordtyskland begynder skolernes sommerferie først i slutningen af juli. Det betyder at de først kommer til Danmark, når nordmændene og svenskerne er taget hjem igen, hvilket er med til at forlænge dette års feriesæson.

Hvorvidt den spåede udvikling for sommerens overnatninger holder stik, ligger endeligt fast, når Danmarks Statistik offentliggør de brancheopgjorte overnatninger til september.

Om Nordjysk Turismebarometer
Målingen er gennemført som led i VisitNordjyllands barometerundersøgelse, der fire gange om året tager temperaturen på turismen i regionen.

Turismebarometeret er baseret på en række udvalgte overnatningsvirksomheders forventninger til sæsonen på baggrund af foreløbige bookingtal. Repræsenteret er et bredt geografisk udsnit af nordjyske hoteller, feriecentre, feriehusudlejningsbureauer, campingpladser og vandrerhjem.

Se resultaterne og læs mere om Nordjysk Turismebarometer på VisitNordjylland.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Turistbranchen spår fremgang i sommerens overnatninger ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger