BDO ønsker god sommer<br>…

BDO ønsker god sommer

30. juni 2014 - kl. 14:18 - af

BDO_600x250Sommerferien står for døren for de fleste. Nogle holder den hjemme. Andre rejser ud. Alle med et fælles ønske om at få ladet batterierne op i selskab med dem, de holder af. Vi håber, det må lykkes, og vi ønsker alle vores kunder en god sommer.

Landets vise mænd og kvinder synes enige om, at vi i Danmark står på kanten af et økonomisk opsving, og at krisen er slut. Noget endegyldigt bevis har vi godt nok ikke fået endnu, men måske ligger det og venter på os, når vi kommer tilbage fra ferien. Det ville være godt.

Også i BDO er vi optimistiske. Vi ser flere og flere eksempler på fremgang hos vores kunder, hvoraf mange forventer stigende omsætning, flere ansatte og nye investeringer. Det ser lovende ud.

Nedenfor henleder vi opmærksomheden på forskellige forhold, som det kan være relevant at sætte fokus på, når hverdagen igen melder sig.

AFSTEM SKATTEKONTOEN

Alle selskaber har fået deres egen konto hos SKAT. På denne posteres alle ind- og udbetalinger vedrørende moms, lønsumsafgift, A-skat, AM-bidrag, selskabsskat, udbytteskat, punkt- og miljøafgifter m.v.

Meningen med skattekontoen er absolut god, men ligesom med så mange andre nye ting, har der været en del begynderfejl. Vi har således oplevet flere virksomheder, hvor skattekontoen ikke stemte, fordi SKAT havde misset nogle registreringer.

Den slags kan få ganske alvorlige konsekvenser. Vi opfordrer derfor alle selskaber til at afstemme deres skattekonto og til at kontakte SKAT, hvis der mangler posteringer.

TØM DEN DIGITALE POSTKASSE

Al post fra det offentlige til virksomheder sker nu digitalt.

Der er desværre stadig mange virksomheder, som endnu ikke har indstillet sig på de nye tider, og som derfor ikke har prøvet at åbne postkassen endnu, eller som kun gør dette en gang imellem.

Det er ikke klogt. Den digitale postkasse bør åbnes lige så ofte, som postkassen ved døren.

Oversete rykkere betyder næsten altid gebyrer eller bøder og kan i værste fald føre til tvangsopløsning af selskaber. Og de gode gamle dage kommer heller aldrig tilbage. Heller ikke når det gælder post fra det offentlige. Vi råder derfor alle vores kunder til at indføre procedurer til sikring af, at den digitale postkasse åbnes om ikke dagligt så i alle tilfælde ugentligt.

FRA KAPITALPENSION TIL ALDERSOPSPARING

Frem til udgangen af 2014 giver staten rabat på afgiften, hvis en kapitalpension omlægges til en aldersopsparing. Det bør alle med en kapitalpensionsopsparing på ca. 40.000 kr. eller mere som udgangspunkt gøre. På hjemmesiden raadtilpenge.dk kan du få nærmere og uvildig information om emnet.

Fordelen ved en omlægning skyldes rabatten på afgiften og den forrentning, der over tid kan opnås af denne besparelse, og vokser derfor i takt med størrelsen af opsparingen.

MOMS VED KØB AF MOBILTELEFONER, PC’ER OG TABLETS M.V.

Med virkning fra den 1. juli 2014 indføres der omvendt betalingspligt ved indenlandsk handel med visse arter af it-udstyr. Det betyder, at sælger skal fakturere uden moms. I stedet skal køber betale erhvervelsesmoms, men kan i de fleste tilfælde fratrække et tilsvarende beløb som købsmoms.

De nye regler gælder kun ved B2B-salg. Detailforretninger, herunder også detailsalg via internettet, er undtaget fra reglerne. Det gælder også for deres salg til erhvervs-drivende.

De nye regler betyder nye administrative rutiner hos både køber og sælger. Sælger skal udstede faktura med angivelse af købers momsnummer samt oplysning om, at salget er sket efter reglerne om omvendt betalingspligt. Og køber skal i sit bogholderi oprette en konto til kontering af indenlandsk køb med omvendt betalingspligt.

VELGØRENDE ORGANISATIONER SKAL GODKENDES PÅ NY

Reglerne for godkendelse af almenvelgørende og almennyttige fonde og foreninger m.v. er ændret. Det betyder, at alle sådanne organisationer nu skal godkendes på ny, hvis de vil sikre, at gavegivere fortsat kan få skattefradrag for deres donationer til dem.

Kravet om en fornyet godkendelse skyldes en skærpelse af reglerne, idet godkendelse nu forudsætter, at organisationen hvert år modtager gaver på mindst 200 kr. fra hver gavegiver og samlet fra mere end 100 gavegivere.

Ansøgning om godkendelse med virkning fra 2015 forudsætter, at der inden den 1. oktober 2014 indsendes dokumentation til SKAT om, at betingelserne for godkendelse er opfyldt.

SLUT MED HÅNDVÆRKERFRADRAGET

Privates mulighed for at få skattefradrag for udgifter til fx en havemand eller til istandsættelse af huset eller sommerboligen stopper med udgangen af 2014.

Regeringen har klart tilkendegivet, at den – trods ønsker om det modsatte fra dele af oppositionen – ikke har tænkt sig at forlænge ordningen.

Når det gælder politik, skal man ganske vist aldrig sige aldrig, men som det ser ud nu, kan der være god grund til at bruge sommerferien til at overveje, om der i den resterende del af 2014 skal udføres arbejder af den art, som berettiger til fradrag.

Som bekendt er det kun udgifter til arbejdsløn (inklusive moms), der kan fratrækkes. Skatteværdien af fradraget er ca. 33 %, og ægtefæller kan tilsammen fratrække op til 30.000 kr.

FÅ FLERE NYHEDER FRA BDO

Vi har lanceret ny hjemmeside, og her offentliggør vi løbende nyheder med relevans for vores kunder og udsender på baggrund heraf målrettede nyhedsbreve. Det kan fx være Depechen, der indeholder nyt om skat og moms. Er du endnu ikke tilmeldt vores nyhedsbreve, så besøg www.bdo.dk.

Du er også velkommen til at blive en del af vores LinkedIn-gruppe BDO Debatterer, hvor vi formidler debatskabende nyheder for SMV-virksomheder skrevet af BDO’s specialister inden for fx revision, regnskab, skat og moms. LinkedIn-gruppen finder du her: http://www.linkedin.com/groups?gid=4615539&trk=hb_side_g

GOD SOMMER

Vi håber, at ovenstående kan være til inspiration. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere. Vi giver gerne en kop kaffe – også efter ferien.

Venlig hilsen
BDO

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'BDO ønsker god sommer
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger