Laksefiskene reddet på havnen i Voerså

Laksefiskene reddet på havnen i Voerså

17. juni 2014 - kl. 12:04 - af

IMG_6484_600x250For år tilbage fremstillede nu afdøde motorsavskunstner Ole Larsen et flot kunstværk med to laksefisk, på den gamle fiskerihavn i Voerså. Kunstværket blev savet ud af en gammel elmestub, der stod lige neden for trappen på havnen. Tidens tand havde efterhånden slidt på kunstværket, og selve soklen var gået i forrådnelse.

Havnefoged Bjarne Mechlenburg og tidligere tømrer Niels Henrik Pedersen blev enige om at prøve og redde kunstværket. Laksefiskene blev savet af sin elmestub og lagt i et kar med olie. I løbet af en måned havde laksene trukket hele 8 liter olie.

Efter oliebadet kom kunstværket op og blev slebet og tætnet for diverse revner i træet.

Laksefiskene er nu blevet monteret på en ny stub, men længere oppe på skrænten, så de nu kan ses fra fortovet og broen.

Kunstværket med laksefiskene er reddet – i hvert fald i denne omgang.

IMG_6483

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Laksefiskene reddet på havnen i Voerså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER