Regionsrådet vælger Falck til nordjysk ambulancetjeneste

Regionsrådet vælger Falck til nordjysk ambulancetjeneste

28. maj 2014 - kl. 0:28 - af

Ambulance ny_600x250Regionsrådet i Region Nordjylland har peget på Falck som leverandør af ambulancetjenesten fra 1. april 2015 og fem år frem i tiden. De har samtidig besluttet, hvilke krav til responstid leverandøren skal opfylde.

Regionsrådet havde imidlertid ikke svært ved at pege på, hvem den fremtidige leverandør skulle være. Falck var nemlig det eneste firma, der havde budt på opgaven. Interessen i selve udbudsperioden havde ellers været ganske stor, men da deadline for tilbud indfandt sig, var der kun et tilbud i postkassen.

Det var straks mere kompliceret at beslutte sig for hvilken responstidsmodel, der skal indgås kontrakt om. Her havde politikerne 32 forskellige pristilbud at tage stilling til. Valget faldt på en model, hvor tilbudsgiveren skal overholde en gennemsnitlig responstid for hele Region Nordjylland på 9 minutter og 12 sekunder pr. kvartal ved en ”Kørsel A”, som er en akut ambulancekørsel. Det er akkurat det samme niveau, som Falck skal overholde i den nuværende kontrakt.

Økonomisk og fagligt forsvarligt

Regionsrådsformand Ulla Astman er godt tilfreds med, at regionsrådet besluttede at holde fast i den nuværende model.

– Med de mange forskellige pristilbud havde vi rigeligt med muligheder for både at skrue op og ned for serviceniveauet for vore akutte ambulancekørsler. Det vil imidlertid koste mange millioner at skrue bare en anelse op for serviceniveauet. Derfor har vi valgt en økonomisk forsvarlig løsning, hvor fagfolkene samtidig garanterer, at vi ikke går på kompromis med patientsikkerheden, siger Ulla Astman, som af hensyn til den endelige kontraktafklaring ikke kan gå i detaljer om prisen.

Region Nordjyllands præhospitale leder, Poul Anders Hansen, kan fuldt ud bakke op om regionsrådets beslutning.

– Allerede i dag fungerer det præhospitale beredskab her i Region Nordjylland glimrende med den nuværende responstid for de akutte kørsler. Når vi efter dette udbud kan holde det på samme niveau, så kan borgerne i regionen føle sig helt trygge ved kvaliteten af ambulanceberedskabet, siger Poul Anders Hansen.

Ikke en endelig kontrakt

Der er givet meddelelse til Falck om, at regionsrådet har peget på dem som leverandør. Meddelelsen til Falck er alene en hensigtserklæring. En kontrakt bliver først anset for endeligt indgået, når der er afholdt kontraktafklaringsmøder, og kontrakten er underskrevet af begge parter. Det er derfor heller ikke muligt for regionen på nuværende tidspunkt at oplyse nærmere om indholdet af kontrakten.

Efter kontraktens underskrivelse udsender Region Nordjylland en pressemeddelelse med mere konkrete oplysninger om kontraktens indhold.

Udbuddet omfatter ikke liggende patienttransport – også kaldet ”Kørsel D”, som der lige nu er et særskilt udbud på.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Regionsrådet vælger Falck til nordjysk ambulancetjeneste ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger